Hirdetés

Véletlenül kikotyogta a Z Flip5 árát a Samsung, jelentős drágulás jöhet



|

A jelek szerint idő előtt kiderült, mennyibe kerül majd a koreaiak új összecsukható telefonja.

Hirdetés

Az ASUS-szal mindössze másfél hónapja esett meg, hogy egy nyereményjáték apropóján véletlenül kiszivárogtatta az akkor még leleplezésre váró új telefonja, a Zenfone 10 árát, a sorsolás részvételi feltételeiben írva meg, hogy mennyibe fog kerülni a következő generációs csúcsmobil.

A jelek szerint pedig a történelem villámgyorsan megismételte önmagát, ezúttal ugyanis a Samsung csúszott meg ugyanezen a banánhéjon, méghozzá a heteken belül bemutatásra kerülő új összecsukható mobilja, a Galaxy Z Flip5 kapcsán.

Hirdetés

A ludas a Samsung romániai képviselete, amely 10 példányt sorsol ki a készülékből azok között, akik július 26-tól augusztus 2-ig elővásárlóként regisztrálnak a termékre. A promóció részvételi feltételeit ecsetelő PDF-ben (cikkünk írásakor még elérhető) pedig ott lapul az alábbi táblázat, amely szerint a Samsung Galaxy Z Flip 5 256 GB-os verziója 6599 lejt, vagyis kb. 500 ezer forintot fog kóstálni.

Ez pedig jelentős drágulásra utal, mivel az összecsukható telefon előző generációja még 5700 lejért, azaz 432 ezer forintért került boltokba. A GSMArena beszámolója alapján viszont eközben két másik pletyka is napvilágot látott a Z Flip5 árát illetően: az egyik szerint Görögországban a 128 GB-os modell fog 488 ezer forint körüli euróba fájni, míg Franciaországban 450 ezer forint körüli euróért már a 256 GB-os kiadást lehet majd megkaparintani.

A különböző forrásokból származó számok tehát még annak tükrében is ellentmondásosak, hogy minden említett országban eltérő ÁFA-tartalom terheli az ajánlott fogyasztói árat (Romániában 19%, Görögországban 24%, Franciaországban 20%). Magyarán ezen a ponton csak azt vehetjük készpénznek, hogy Magyarországon biztosan többe fog kerülni a Samsung új üdvöskéje, mint ezekben az államokban, de ezt már volt időnk megszokni a 27%-os, EU-rekorder ÁFA 2012-es bevezetése óta.

A Samsung Galaxy Z Flip5 egész pontosan július 26-án, magyar idő szerint hajnali 1 órakor fog bemutatkozni, a kihajtható Z Fold5 társaságában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.