Hirdetés

Véletlenül meghackelte a YouTube-ot a Discord áprilisi tréfája



|

Óriási nézettséget generál a Discord bolondok napi videója, csakhogy ez nem igaz, és állítólag még a fejlesztőket is meglepte a dolog.

Hirdetés

Talán a húsvéthétfővel való egybeesés miatt az idén mintha valamivel kevesebb figyelem jutott volna a bolondok napjának, ám ettől függetlenül nemcsak a játékipar szereplői szállították az ilyenkor kötelező áprilisi tréfákat, hanem például a Discord közösségi oldal is, ami azzal hozta a frászt a felhasználókra, hogy belengette a loot boxok, vagyis a véletlenszerű jutalmakat ígérő fizetős ajándékcsomagok érkezését.

A több országban is szerencsejátékként kezelt mechanizmus bevezetése ugyan csak vicc volt, egy nem várt következményként viszont a YouTube-ot is sikerült meghackelni vele.

A loot boxos kamubejelentéshez kapcsolódó videó ugyanis rövid idő alatt látszólag több százmillió megtekintést gyűjtött össze, e sorok írásakor már 618 millió felett jár a számláló, ami nyilvánvalóan nem igaz, már csak azért sem, mert a Discordnak a becslések szerint kb. 175-200 millió aktív felhasználója lehet.

Hirdetés

További árulkodó jel, hogy ha a népszerűség alapján rendezzük a videókat a platform YouTube-csatornáján, a lootboxos beharangozó a legutolsó helyen szerepel, egy mindössze 14 ezer megtekintéssel bíró 2017-es feltöltés mögött.

Egy német szoftverfejlesztő, Martin Witt az X felületén azt írta, hogy a Discordnak sikerült létrehoznia egy működő botot a nézőszám felturbózására azzal, hogy folyamatosan pörög a háttérben a lejátszás. Ez viszont a jelek szerint nem feltétlenül szándékosan történt, a platform egy magasabb beosztású munkatársa legalábbis az egyik Discord-szerveren maga is értetlenkedett a videó által generált elképesztő nézőszámon.

Ez alapján tehát úgy tűnik, hogy a vicceskedő fejlesztők véletlenül beletrafáltak egy sérülékenységbe a YouTube rendszerében, amivel rövid időn belül látványos nézőszámokat lehet elérni. Ha valóban így van, akkor a videómegosztónak is lesz mit tennie az ügyben, ám eddig nem történhetett beavatkozás, mivel már e rövid cikk megírása alatt is 2 millióval nőtt a megtekintések mennyisége, időközben átlépve a 620 milliót, ennyire pedig azért nem volt jó a Discord loot boxos tréfája.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.