Hirdetés

Véletlenül se hagyd ki a Samsung mosógépes filmjét



|

Közel 70 perces mozifilmet gyártott egy mosógép forgó dobjáról a Samsung - a mű szabadon végignézhető a YouTube-on.

Hirdetés

Valószínűleg nem kerül a valaha volt legjobb vagy legizgalmasabb filmek listájára ez az újdonság, azonban az igazán lassú mozik rajongói örülhetnek: a Washing Machine: The Feature Film a Samsung egy nagyon érdekes alkotása. 

Hirdetés

A film az egyhangúságból csinál művészetet. A közel 70 perces alkotásban egy Samsung mosógép dobmozgását követhetjük nyomon, amit egy brit zeneszerző, Michael Nyman sziporkázó teljesítménye dob fel. Az ő nevét még a Zongoralecke című filmből ismerhetik sokan. 

A Washing Machine igazából a Samsung nem túl régen megjelent, 200 másodperces tévéreklámjának a folytatása. Ez novemberben ment a tévécsatornákon, és a valaha készült leghosszabb (egyben felvett) reklám volt Nagy-Britanniában. Természetesen mindkettő a marketinggépezet eszköze, a Samsung QuickDrive technológiás mosógépeit reklámozza. Ezek elvileg fele annyi idő alatt kimosnak, mint bármi más, és 20 százalékkal kevesebb energiát is használnak. 

A Washing Machine premierére egy londoni moziban került sor decemberben, most azonban már a YouTube-on is szabadon megnézhető az alkotás. Nyman egyébként kifejezetten ehhez a filmhez szerezte a legújabb zenéjét. A Samsung szerint "ezt az egyedi és minimalista kompozíciót felderítő melódia vezeti végig, ami a közönséget a mosási ciklus eltérő szakaszain utaztatja át." 

Nyman szerint érdekes kihívás volt ezt a művet összerakni, elvégre az alapanyag vizuálisan eléggé ismétlődő és unalmas. Itt ellensúlyoznia kellett a nagyvilágiasságot, miközben kiemelte a hipnotikus vonzerőt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.