Hirdetés

Vennél elektromos autót, ha 16 éven át nem kellene kicserélni a kínai akkumulátorait?



|

A kínai vállalat szerint 16 évet vagy nagyjából 2 millió kilométert bírnak ki az elektromos autókba való akkumulátoraik.

Hirdetés

Az elektromos autók egyre jobban, de még mindig van pár hátrányuk, ezek többsége pedig az akkumulátoraikhoz kapcsolódik. Nagy probléma manapság a hatótáv kérdése (főleg hidegben), ráadásul néhány év elteltével már nem lesz képes akkora töltés tárolására az akkucsomag, mint új korában. Ez a modern akkuknál elkerülhetetlen, de azért sok cég igyekszik új típusú cellákat fejleszteni, amelyek csak később használódnak el. 

Hirdetés

Itt van például a Contemporary Amperex Technology, amely hamarosan megkezdi azoknak az elektromos autóba szánt akkumulátoroknak a gyártását, amelyek állítólag 16 évet is kibírnak, vagy közel 2 millió kilométert. 

Ez azért nagy dolog, mert a legtöbb ilyen, elektromos autóba való akkumulátort olyan 320 000 kilométerre hitelesítik, tehát elég nagy az előrelépés, ha minden terv szerint alakul. Az új akkuk gyártása átlagosan 10 százalékkal drágább, ami nem elhanyagolható, de állítólag az eredményekért cserébe tolerálják majd ezt a vásárlók. Ráadásul valószínűleg többen vesznek így elektromos autót, ha az akkucsomag kibírja úgy 10 éven át. Azt viszont nem tudni, hogy melyik autógyártó rendelhet ezekből az akkukból. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.