Hirdetés

Vérbő akciót kínál a PC World februári ajándék játéka



|

Mi történik akkor, ha egy vérszívó és egy vámpírvadász sorsa összefonódik? A Blood Knights telepítése után egyedül vagy valaki mással is kiderítheted.

Hirdetés

Aki kedveli a hack and slash stílust, és az életnedűvel táplálkozó teremtmények láttán megemelkedik a pulzusa, az valószínűleg találkozott már a Blood Knights névvel - vagy ha erről nem is, a fejlesztőkről már biztosan hallott, hiszen a Deck13 fantasy (Lords of the Fallen) és sci-fi (The Surge 1-2) vonalon is hadba indult már a Dark Souls-rajongók szívéért.

Noha a szóban forgó, 2013-as akció-szerepjátékuk nem a soulslike címek egyre népesebb táborát gyarapítja, mégis tartalmaz egy olyan játékmechanikát, ami miatt aligha lehetne vérszegénynek nevezni a magányos farkasokat és a párokat egyaránt megcélzó koncepciót.

Hirdetés

Drakula beájulna

A Blood Knights története egy fiktív Földre repít el minket, ahol az emberek és a vámpírok háborúznak. A hadakozás komoly fordulóponthoz érkezik, amikor a humán seregek legnagyobb hősét, Jeremyt megharapják. A férfi sorsa ekkor fonódik össze a gyönyörű vámpírhölgyével, Alysáéval, akivel egyesíti erejét, hogy a kettejük között lévő különleges kapcsolatot felhasználva akadályozzák meg a világuk pusztulását. Eltérő személyiségű és hátterű főszereplőink kötelékének természetesen nem csupán a cselekmény, a játékmenet szempontjából is fontos jelentősége van.

Míg Jeremy a közelharcban jeleskedik, addig Alysa inkább a távolsági támadásokat preferálja, ha viszont nagy bajba kerülnek, akkor nem csupán harci készségeikkel húzhatják ki egymást a pácból. A játék ugyanis egy sajátos erőforrás-menedzsmentet kapott, amelynek keretében vért áramoltathatunk hőseink között, ezzel pedig megmenthetjük a halál kapujába került társunkat, a saját életünket viszont megcsapoljuk.

Ha egyedül gyürkőzünk neki a Blood Knights teljesítésének, akkor tetszés szerint váltogathatunk Jeremy és Alysa irányítása között akár a harc hevében is, viszont a lokális kooperatív módnak köszönhetően akár kettesben is átélhetjük a vámpírmókát (fontos, hogy a játék csak helyi cooppal szolgál, online-nal nem). Akármelyik megközelítést is válasszuk, minden ügyességünkre szükség lesz, hogy a túlvilági lények armadájával leszámolhasson az egymásra hagyatkozó dinamikus duónk, amelynek tagjai attól sem rettennek vissza, ha ellenfeleik életesszenciáját kell megcsapolniuk a képességeik használata és a túlélés érdekében.

Skarlátvörös pillanatok

A vérgazdálkodásra sarkalló és kétfajta harcmodort kínáló hack & slash RPG-t százhatvan fajta fegyverrel és negyven különböző páncéldarabbal vértezték fel a még változatosabb összecsapások kedvéért, de a játék akkor sem vall kudarcot, ha megszűnnek a csatazajok, és nem marad talpon egyetlen törvényen kívüli, démon, vérfarkas vagy pokolszökevény sem. Atmoszferikus átvezető jelenetek és feleletválasztós dialógusok gondoskodnak róla, hogy megismerhessük Jeremyék fordulatos történetét, valamint hogy hatással legyünk arra, a világ miképpen viszonyul karaktereinkhez, mindezt pedig hangulatos háttérzene kíséri.

A Blood Knights egy könnyed sztorival dúsított, vérpezsdítő vámpírbalhé, amely akkor sem válik unalmassá, ha nincs kit kardélre hányni, nyílvesszőhegyre szegezni. Szórakoztató egyedül és párban is, egyszerre ad kihívást és okoz jó pár kellemes órát - PC-den a helye.

Nem fogja kiszipolyozni a gépedet

Mi értelme lenne egy ajándék játéknak, ha hardvert kellene vásárolni a futtatásához? Ez a költői kérdés lebegett a szemünk előtt akkor is, amikor kiválasztottuk a Deck 13 akció-szerepjátékát a márciusi szám mellé, a Blood Knights ugyanis rendkívül kedvező, 2022-ben már szinte megmosolyogtató követelményekkel rendelkezik. Minimumon elég neki egy Windows XP operációs rendszer is, és a többi specifikáció tekintetében sem nagyétkű: beéri egy Intel Pentium IV 2 GHz-es vagy hasonló erősségű AMD processzorral, 2 GB RAM-mal, egy Nvidia GeForce 7900 GT/ATI Radeon HD X1800 256 MB VRAM-mal bíró videokártyával és 3 GB szabad hellyel, de az ajánlott gépigény is játszva teljesíthető. Csak egy Intel Core 2 Duo 2,6 GHz CPU, 3 GB RAM és egy Nvidia GeForce 9800 GT/ATI Radeon HD 4850 256 MB VRAM-os VGA szerepel a játék kívánságlistáján. Az agyunkat nem dobjuk el a grafikától, de így is ízléses látvánnyal párosul a nagyfokú hozzáférhetőség.

A Blood Knights ajándékba jár a február 4-én megjelenő 2022/02-es PC World magazin mellé, amit előfizetőként már két nappal korábban kézbe vehetsz, ha a posta is úgy akarja. A játék mellett más értékes szoftvereket is bezsebelhetsz új lapszámunkkal, szóval megéri lecsapni rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.