Hirdetés

Veszély a Samsung Health alkalmazásban!



|

A jelek szerint már ebben az appban is megjelentek bizonyos káros spambotok.

Hirdetés

Ahogy régen, úgy manapság is érdemes óvatosan böngészni az internetet, hiszen sajnos továbbra is rengetegen foglalatoskodnak azzal, hogy feltörjék mások jelszóval és egyéb megoldásokkal védett fiókjait, vagy személyes adatokat tulajdonítsanak el. Kifejezetten elterjedt módszer a spambotok használata, amelyek gyakran gyanús e-mailekkel szórják meg a felhasználókat, és a jelek szerint már a Samsung egyik alkalmazásába is beférkőztek.

Reddites beszámolók szerint ugyanis a Samsung Health alkalmazásban megjelentek olyan spambotok, amelyek közös kihívásokra hívják meg a felhasználókat, de már az értesítést látva beleütközhetünk egy nem éppen bizalomgerjesztő linkbe, ami alapján elég egyértelmű, hogy valamiféle átverésről van szó.

Hirdetés

Így képzeljétek el a dolgot a gyakorlatban:

Az nem egészen tiszta, mi történik akkor, ha valaki esetleg elfogad egy ilyen kihívást, de valószínűleg nem érdemes ezt kipróbálni.

Egyelőre az sem világos, hány felhasználó találkozhatott eddig ezzel a jelenséggel, de mindenképpen fontos, hogy beállítsuk,  kitől érkezhet kihívás az alkalmazáson belül. Ezen felül érdemes kiemelten betartani az aranyszabályt: ne kattintsunk semmilyen linkre, még akkor sem, ha esetleg egy app értesítésében jelenik meg!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.