Hirdetés

Veszélyes appot lőtt ki a Google



|

A Play Áruházból végre el lett távolítva a hamis, "System Update" névre hallgató app.

Hirdetés

Bár a Google Play Áruház a legbiztonságosabb hely a tartalmak és appok beszerzésére egy androidos készülékhez, ennek ellenére az itt fellelhető programoknál is fennáll annak a veszélye, hogy valami mást kapunk, mint amit a cím vagy a leírás állít. 

Hirdetés

Nemrég a Google törölt az áruházából egy "System Update" néven futó appot, ami valójában nem az Android része volt, hanem kifejezetten egy spyware, amit ráadásul milliónyian töltöttek le az elmúlt évek alatt. 

A Zscaler biztonsági cég fedezte fel az eredetileg 2014-ben kiadott appot, ami visszaküldte az érintett készülékek fizikai helyzetét a fejlesztőnek. Emellett az SMS-ekbe is bele tudott nézni. Aki telepítette, annál látszólag összeomlott az app, majd kiírta, hogy sajnálatos módon a szolgáltatás leállt. A háttérben azonban tovább működött. 

A cég értesítette a Google-t a felfedezéséről, az pedig törölte az appot. Sajnos addigra 1-5 millió alkalommal telepítették a felhasználók. Gyanúra adhatott (és adhat bármilyen appnál) okot, hogy nem voltak képernyőképek és megfelelő leírás sem, az írt értékelések pedig főként negatívak voltak, és azt állították, hogy az app nem működik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.