Hirdetés

Veszteségmentes dalokkal és térbeli hangzással bővül az Apple Music



|

Hamarosan szintet lép az almás platform hangminősége.

Hirdetés

Az Apple 2015-ben indította el Spotify-rivális zenestreaming szolgáltatását, ami ugyan nem vált piacvetetővé, de 2019-es adatok szerint 19%-os részesedéssel már fix második a svéd konkurens mögött. A platform kapcsán legutóbb az új androidos funkciókról számolhattunk be nektek, most pedig az Apple sajtóközleménye szolgált további jó hírekkel.

A cupertinóiak ugyanis bejelentették, hogy júniustól veszteségmentes minőséggel és Dolby Atmos-támogatott térbeli hangzással bővítik a szolgáltatást. Az újdonságokért nem kell külön fizetni, a kínálatot fokozatosan építik fel. Veszteségmentes dalokból az induláskor 20 milliót kapunk, az év végére viszont már a 75 milliót is meghaladja majd a számuk. Ami pedig a térbeli hangzást illeti, az Apple itt a rajtkor "több ezer" dalt ígér olyan előadókkal, mint J Balvin, Gustavo Dudamel, Ariana Grande, Maroon 5, Kacey Musgraves, vagy éppen The Weeknd.

Hirdetés

Az Apple Music beállításai 3 veszteségmentes minőségi szintet is kínálnak majd: a standard CD minőséget 16 bit mélységben és 44.1 kHz mintavételezési rátában, megfejelve a 24/48 kHz és a 24/192 kHz opciókkal. A térbeli hangzás segítségével a zene "körbeölelheti" hallgatóját, ami a H1 és a W1 chippel szerelt Beats és AirPods termékekkel automatikus lesz a támogatott daloknál, s alapból így játszák majd ezeket az iPhone, az iPad, és a Macek beépített hangszórói is.

Az Apple ezen kívül válogatott lejátszási listákkal is rágyúr a térbeli hangzásra és a Dolby Atmosra, az utóbbi támogatását külön jelvény tünteti majd fel az albumokon. A június tehát mindenképp izgalmas lesz Apple Music-fronton, addig pedig könnyen lehet, hogy még az AirPods 3 füleseket is bejelentik.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.