Hirdetés

Vezetés közben, fekve aludt egy Tesla sofőrje



|

138 kilométer per órás sebességgel közlekedett az autópályán egy Tesla, amelynek mindkét első ülését vízszintes állásba döntötték.

Hirdetés

A kanadai rendőrség nemrég eljárást indított egy Tesla Model S tulajdonosa ellen, amiért az illető az autópályán 138 kilométer per órás sebességnél vízszintesbe döntötte a két első ülést, majd úgy aludt. A rendőrség szerint a szemtanúk is látták, amint a néha 140-nél is gyorsabban haladó jármű első üléseit teljesen hátra döntötték, és a sofőr, valamint az utasa is aludtak. Amikor a rendőrök felkapcsolták a fényjelzést, a Tesla 150-re gyorsított, és csak később állt meg. 

Hirdetés

A 20 éves sofőrt először csak gyorshajtásért büntették meg, valamint 24 órára felfüggesztették a jogosítványát. Később azonban közúti veszélyeztetés miatt eljárást indítottak ellene, a bíróság decemberben hallgatja meg. 

Azt egyelőre senki sem tudja, hogyan élhetett vissza a sofőr a robotpilóta funkcióval ilyen módon. Elvileg ugyanis fognia kellett volna a kormányt, ellenkező esetben különféle jelzések után a robotpilóta lekapcsolt volna. Az amerikai hatóságok szerint ugyanakkor az emberek rendszeresen visszaélnek a Tesla robotpilótájával, ez pedig sokszor halálos balesethez vezet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.