Hirdetés

Itt a mai legjobb videó: modemhangon áriáznak az operában



|

Fogalmunk sincs, hogy kerültük el eddig ezt a csodálatos és megrázó videót. Mára mindenesetre bezárhatjuk az internetet.

Hirdetés

Olvasóink 30+ éves része még jól emlékezhet a klasszikus, betárcsázós modemekre: szépen rákötöttük őket az otthoni telefonvonalra, aztán a gépen kapcsolódtunk az internethez, ami jó esetben sikerült is, aztán pedig csigalassúsággal mászkálni kezdtek az adatok a számítógép és a távoli szolgáltató között. És persze minden csatlakozáskor felcsendült a Hang, Amit Nem Lehet Elfelejteni.

Hirdetés

Érdekes módon az alábbi videó már két éves, de csak most bukkantunk rá. Mondjuk a 114 ezres megtekintésből kiindulva valahogy nem vált virálissá, pedig a szerkesztőségben ezen zokogunk percek óta. Az ötlet mindössze annyi, hogy operaénekesnők áriázó videóira vágták rá a szárnyaló énekdallamok helyére a szép emlékű (de annál csúnyábban hangzó) modemhangokat.

Ha valaki esetleg elfelejtette volna (vagy életkora okán sosem hallotta), milyen is volt az internet hőskorában a csatlakoztatás hangja, egy teljesen őrült párosításban hallgathatja meg, íme:

A kultúra és a kocka-nosztalgia tökéletes találkozása, köszönjük szépen az alkotójának. Most pedig lehet picit a videó kapcsán nosztalgiázni a betárcsázós korszakról. Milyen volt, amikor a kedvenc mp3 zenénk, vagy valamilyen shareware csigalassú letöltése közben szakadt meg a vonal (például azért, mert valaki a másik szobában felvette a telefont), hogy doboltunk a kihúzható billentyűzet-fiókos számítógépasztalkán, miközben sorról sorra vált láthatóvá egy nagyobb kép, és mennyire vártuk az estéket,i amikor a Matáv akciójával mindössze egy órát számláztak akkor is, ha egész éjjel fent lógtunk a vonalon.

Akár jöhetnek is kommentben az emlékek, milyen volt akkoriban internetezni, mikor szereztétek be az első modemeteket, mit bírt az internetetek, milyen kalandjaitok voltak rajta?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.