Hirdetés

Videó a fedélzetről: elámult világűrtől a Star Trek 90 éves sztárja



|

Még Kirk kapitányt is lenyűgözte a Blue Origin rakátéjával megtett űrugrás.

Hirdetés

Meg kell hagyni, hogy Jeff Bezos ért a marketinghez, hiszen az Amazon alapítója egy ügyes húzással gondoskodott róla, hogy űrutazási vállalata, a Blue Origin második emberes küldetése is bekerüljön a hírekbe.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a New Shepard rakéta NS-18 kódjelű misszióján ugyanis William Shatner, a máig népszerű eredeti Star Trek sorozat (1966-1969) James T. Kirk kapitánya is helyet kapott a legénységben.

A 90 éves színész ezzel máris megdöntötte a világűrben járt legidősebb ember rekordját, melyet így csak néhány hónapig birtokolhatott a 82 éves Wally Funk, aki a New Shepard júliusi, első útján állította be a csúcsot.

Hirdetés

Az út során Shatner három társával (két üzletember és a Blue Origin egyik alkalmazottja) kb. 106 km-es magasságba emelkedett, ahol néhány percet töltött a súlytalanság állapotában. Az már a visszatérés utáni szavaiból nyilvánvaló volt, hogy a színészt lenyűgözte az űrugrás, most már azonban videónk is van a jelenetről:

Shatner láthatóan minden pillanatát élvezi a szuborbitális kiruccanásnak: mosolyog, az ablakhoz tapadva csodálja a Földet, 0:22-nél pedig még egy mélységesen őszinte "váó" is elhagyja a száját.

Nézőként is van valami megható abban, ahogy a világűr átszelését számtalanszor eljátszó színész gyermeki örömmel csodálkozik rá az élményre, még ha a New Shepard kabinja nem is olyan menő díszlet, mint az Enterprise parancsnoki hídja volt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.