Hirdetés

Mutatjuk, milyen elképesztő sor alakult ki a jóárasított MacBookokért



|

A régi időket idézte az első magyarországi Apple Premium Partner üzlet megnyitása.

Hirdetés

Sokan emlékezhetnek rá, hogy a 2010-es évek elején még milyen óriási, napokig kígyózó sorok képződtek az új Apple-termékekért, főleg az aktuális iPhone-okért, az viszont már kevesebb emberhez juthatott el, hogy az almás cég egyébként nem rajongott ezért a jelenségért, az előrendelési rendszer átalakításával (és az egyre kisebb előrelépést hozó mobilokkal) pedig lényegében meg is szüntette azt.

Most azonban ismét átélhette a régi idők hangulatát az, aki tegnap ellátogatott a budapesti Árkád bevásárlóközpontba, ahol rengetegen rohamozták meg az iStyle legújabb boltját.

Hirdetés

Ahogy arról mi is beszámoltunk, ez az üzlet lett az ország első, illetve a régió második Apple Premium Partner helyszíne, amely azt jelenti, hogy a berendezését és a szolgáltatásait tekintve is nagyon közeli élményt nyújt az eredeti Apple Store-okhoz, amit legközelebb csak a bécsi  Kärtner Straßén találunk meg.

Az embertömeget azonban vélhetően nem ez vonzotta a boltba, hanem a kedvező nyitási akciók: az ünnepi alkalomból a 600 ezer forintos M2-es MacBook Airt mindössze 470 ezer forintért, a még mindig villámgyors M1-est pedig 500 ezer helyett 330 ezer forintért szórta az iStyle. A közösségi médiában is nagy erőkkel reklámozott leárazás meghozta a hatását, az alábbi TikTok-videó tanúsága szerint már másfél órával a nyitás előtt brutális sor alakult ki az Árkádban:

@gergo.m Apple Macbook Air akció az árkádban #arkad #apple #macbook #macbookair #m1 #istyle ♬ original sound - Gergő

Ez persze nem is csoda, hiszen a 27%-os ÁFA és a harmatgyenge forint miatt hazánk azon országok közé tartozik, ahol arányaiban a legdrágábbak a cupertinóiak termékei. Példának okáért, ha az M1-es MacBookot az említett hivatalos bécsi Apple-boltban szerezzük be, 1199 eurót, vagyis 465 ezer forintot kell kicsengetnünk érte, ami kapásból 25 ezer forinttal kedvezőbb a hivatalos magyar árnál.

Az iStyle mostani akciója viszont régóta nem látott szintre csökkentette a MacBook Air árát, így valószínűleg sok olyan érdeklődőt is vonzott, akik még tegnap este feldobták a szerzeményüket egy apróhirdetési oldalra, néhány tízezer forinttal drágábban.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.