Hirdetés

Videó: ilyen lett volna a Samsung Galaxy Fold a 90-es években



|

Ha azt gondolnánk, hogy a hajtogatós telefonok az idei év újdonságai, gondoljuk át. Volt ilyen már 20 éve is, csak máshogy - ezt parodizálja zseniálisan a Squirrel Monkey videója.

Hirdetés

A 90-es években már voltak egész jóféle mobiltelefonok, amik ugyan messze álltak még a mai internetes, appokat futtató, ezerféleképpen kommunikáló, színes-szagos készülékektől, de akkoriban már egy három soros SMS-t megjelenítő kis kijelzőtől is szaporább lett a szívritmusunk.

Hirdetés

Pont ezt a hatást idézi fel a videó, amely húsz évvel korábbra teszi a Galaxy Fold megjelenését. Már az is mosolyfakasztó, ahogy a négy szín közül az egyik a retrofuturisztikus "plutóniumzöld". Aztán, amikor egy Netscape böngészőből próbálja a narrátor megrendelni a telefont a hotmail helyett véletlenül a hotmale.com-ról, elszabadul az őrület.

Az elképzelt telefon számlapja ki, ennek hátoldala egy további kis LCD kijelzőt rejt, a mobilt elforgatva pedig vízszintes módban kaphatunk hi-he-tet-len, 195x95 képpontos felbontást, amin akár 3 SMS üzenetet is megnézhetünk egyszerre, de használhatjuk a mobilos internetet, a WAP-ot böngésző funkciót is. A multitaskint pedig egyenesen lenyűgöző... lett volna, ha a valóságban is létezett volna ilyen telefon. De elképzelt nosztalgiának mindenképpen érdekes, szóval jöjjön is a kitalált múlt egy darabja mozgóképen:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.