Hirdetés

Videón a Nokia elkaszált mobilja az Android elkaszált változatával



|

Az Android lebutított verziójával támadt volna a Nokia 400, melyet most működés közben is megcsodálhatunk.

Hirdetés

A Nokia márkanevet birtokló HMD Global nemrég mutatott be egy sor új mobilt, köztük egy kimondottan olcsó okostelefonnal és az egykori prémium modell, a 6310-es újragondolt kiadásával.

Most azonban egy olyan készülékkel kerültek a hírekbe, amelyet végül sosem dobtak piacra, ezért egyszerűsége ellenére is izgalmas csemegének számít.

A Nokia 400-ról szóló pletykák eredetileg még 2019-ben láttak napvilágot, az indiai piacra szánt mobil a csak alapfunkciókat kínáló butatelefonok (feature phone) és az okosabb vasak között képezett volna hidat. Az extrákról az Android végletekig leegyszerűsített változata, a Google Android for Feature Phones (GAFP) gondoskodott.

Hirdetés

Az operációs rendszerrel a Google a fejlődő országokat célozta, ahol még mindig komoly forgalmat generálnak a butatelefonok, a HMD Globalt pedig az tette alkalmas partnerré, hogy ez a vállalat a kategória vezető szereplője. A GAFP-ból és a Nokia 400-ból azonban végül nem lett semmi, de most egy közel 20 perces videón láthatjuk a párost.

A felvétel alapján a telefon korántsem lett volna olyan buta, mit amire a nyomógombos kialakítás és az apró kijelző utal. A Nokia 400 beépített Google Asszisztenst kapott, és képes volt az internetre is csatlakozni (4G/WiFi), olyan alapvető alkalmazásokat kínálva, mint a YouTube, a Chrome, vagy a Google Maps.

Ami a hardvert illeti, a Beállítások vonatkozó almenüje alapján a készülék 512 MB RAM-mal üzemel, a szoftver pedig az Android 8.1 Oreón (2017) alapul. Hogy a Google végül miért táncolt vissza a GAFP-tól, azt csak sejteni lehet abból, hogy a vállalat nagy összegeket fektetett a hongkongi fejlesztésű KaiOS-be, amely jelentős tényező az indiai butatelefonos piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.