Hirdetés

Videón a Tap to Pay, az Apple új mobilos fizetési megoldása



|

Az Apple központjában már élesben tesztelik a technológiát, ami fizetési terminált csinál az iPhone-ból.

Hirdetés

Miután az Apple Pay már szinte az egész világon meghódította az almás felhasználókat, Tim Cookék februárban tovább emelték a tétet, és bejelentették a Tap to Pay nevű megoldás érkezését, amellyel köztes terminál beiktatása nélkül, közvetlenül egy iPhone-nal is fogadhatjuk a kifizetéseket.

Ehhez csak egy bankkártyát, vagy egy másik - egész pontosan a 2018-as kiadású XS/XR-szériás vagy újabb - iPhone-t kell a fogadó fél kompatibilis készülékéhez érintenünk, és az Apple Payhez hasonlóan, pillanatok alatt végbemegy a tranzakció.

Hirdetés

A Tap to Pay egyelőre csak az Egyesült Államokban, azon belül is csupán a Shopify-jal és az Ayden e-kereskedelmi platformokkal együttműködő vállalkozások számára érhető el, az Apple cupertinói központjában üzemeltetett hivatalos shopban viszont már a mezei vásárlók is találkozhatnak vele. Egy Twitter-felhasználó videóra vette, ahogy 56 dollár 75 centnyi kifizetés vándorol át egy ügyfél és egy eladó iPhone-jai között.

A cupertinói Apple Store gyakran szolgál az almás cég kiskereskedelmi láncán belüli változások tesztlaborjaként, így nem meglepő, hogy itt bukkant fel először a funkció. Arra vonatkozóan sajnos továbbra sincs információnk, hogy mikor kerülhet sor a Tap to Pay globális rajtjára, de ha az Apple Payből indulunk ki, évekbe is beletelhet a dolog: ezt eredetileg még 2014-ben mutatta be a vállalat, ám végül csak 2019-ben kezdték támogatni az első hazai bankok.

A Tap to Pay februári bejelentése óta szárnyra kapott egy pletyka, hogy az iOS 16-ban már ezzel küldhetnek egymásnak pénzt az iPhone-tulajdonosok. Ha tényleg így alakulna, az azt jelentené, hogy az iPhone 6S és az első generációs SE tulajdonosai kimaradhatnak a buliból, ezek ugyanis a várakozások szerint már nem fogják támogatni az új operációs rendszert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.