Hirdetés

Videón az amszterdami Apple-boltban kialakult túszdráma utolsó pillanatai



|

A holland rendőrség egy X5-ös BMW-vel ártalmatlanította a robbantással fenyegetőző elkövetőt.

Hirdetés

Tegnap délután drámai események zajlottak az Apple amszterdami boltjában: a Leiden téren (Leidseplein) álló üzletbe egy 27 éves fegyveres férfi hatolt be, aki órákra foglyul ejtette az egyik alkalmazottat.

A túszejtő azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát, ha nem kapja meg a kriptovalutában követelt, 200 millió eurónyi váltságdíjat. A kerületet hamar körbevették a holland hatóságok, akiknek végül filmbe illő módon sikerült ártalmatlanítaniuk az elkövetőt.

Hirdetés

Az alábbi, a nyugalom megzavarására is alkalmas felvételeken 1 perc 21 másodperctől látható, hogy a rendőrség különleges egysége, a Dienst Speciale Interventies (DSI) egy BMW X5-össel (a Totalcar szerint egy Security Plus felszereltségű, speciális modellel) terítette le az utcára kirohanó túszejtőt, amikor az eltávolodott a fogvatartott Apple-dolgozótól.

A hatóságok később egy robottal vizsgálták át a férfi testét, de nem találtak nála robbanóanyagot. Az Apple alkalmazottjának a sokktól eltekintve nem esett baja, az elkövető pedig szintén túlélte az akciót, állapotát azonban nem részletezte a rendőrség.

Az Apple közleményben mondott köszönetet a rendfenntartóknak és az érintetteknek:

"Szeretnénk megköszönni a helyi bűnüldöző szervek kivételes munkáját és a folyamatban lévő nyomozást. A csapatunk és az ügyfeleink is gyorsan cselekedtek, hihetetlen erőt és határozottságot mutatva ma, mi pedig nagyon hálásak vagyunk a támogatásért és a gondoskodásért, amelyet e kihívásokkal teli örülmények között tanúsítottak egymás iránt."

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.