Hirdetés

Videós podcastokkal frissülhet a Spotify



|

Ha már egyszer a zenei streamingben nincs túl sok hely a fejlődésre, a Spotify s podcastok érdekében kilép az audió-világból.

Hirdetés

A Spotify kifejezetten népszerű szolgáltatás a zene-streaming piacon. Ingyenesen is használható, de előfizetéses konstrukcióban sokféle extrát nyújt, és ugyan versenytársa van bőven, a jelek szerint egyelőre üzleti szempontból is köszöni, jól van. De persze fejlődni ettől még ildomos, és a "zöld streamer" egy ideje rá is gyúrt a zene mellett a beszélgetős műsorokra és egyéb podcastokra. A jelek szerint ezen a téren további fejlesztéseket is terveznek, és ez az első olyan alkalom, amikor a kizárólag hangra építő szolgáltatás saját bejáratott territóriumán kívülre nyújtózik.

Hirdetés

A podcastok alapvetően pont arra építenek, hogy a beszélgetős, vagy valamilyen témakörben önállóan mesélős, magyarázós műsorok képi tartalom nélkül is élvezhetőek, tehát például simán hallgathatjuk őket a háttérben, miközben valami mást csinálunk. De a jelek szerint a Spotify azzal kísérletezik, hogy videós formában is követhetőek legyenek az adások.

Az újdonság egyelőre nagyon korai, de publikus tesztfázisnál tart: bárki által elérhető ugyanis a Zane and Heath: Unfiltered című podcast-sorozat, amely egyelőre az egyetlen, amely megkapta a videós extrát, ráadásul itt is csak a 28-30. adásokhoz jár mozgókép is a hang mellé.

Vicces, hogy ezzel a Spotify pont az ellentettjét csinálja annak, amit az alapvetően videós szolgáltatásként ismert YouTube elkezdett a YouTube Music szolgáltatással, szóval szépen nyúlkálnak egymás piaca felé a különféle irányokból érkező cégek. Jó kérdés, hogy ez csak tapogatózó kísérlet, vagy egy eldöntött bővítés előszele, erről még csal homályos rébuszokban nyilatkozott a Spotify, és épp ezért azt sem tudni, hogy ha valóban szélesebb körben elérhető lesz ez a lehetőség, arra mikortól kerül sor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.