Hirdetés

Vietnámba költözhet az iPhone-gyártás, ha javulnak a dolgozók munkakörülményei



|

A jelentések szerint mindennel nagyon elégedett a vietnámi üzemekben az Apple, csak a dolgozók hálótermeivel nem.

Hirdetés

Az Apple a jelentések szerint Vietnámba szeretné költöztetni az iPhone mobilok gyártását, és nemrég el is utazott az országba egy csoport a cégtől, hogy ellenőrizze a Luxshare összeszerelő üzemét. Az Apple képviselői a nyáron tettek látogatást ott, és megnézték, hogy a Van Trung ipari parkban épülő gyár képes lesz-e elég nagy mennyiségben termelni, minden adott-e a működéshez, van-e elég tőke az összeszerelések elkezdéséhez. 

Hirdetés

A helyi beszámolók szerint az Apple-t lenyűgözte, hogy milyen gyorsan épül az üzem, illetve nagyon értékelik, hogy a régióban annyira keményen dolgoznak a munkások. A Luxshare egyébként egyike azon cégeknek, amelyek pénzügyi támogatást kértek az AirPods-gyártás felpörgetéséhez még decemberben. Az Apple kérése után 5 hónap alatt 30 hektáros gyárat húztak fel erre a célra. 

A Luxshare mostani befektetése 270 millió dolláros, már van 28 000 dolgozójuk, de összesen 50 - 60 000 főre lesz szükség az iPhone-gyártáshoz. Az Apple ugyanakkor még nem engedélyezte a munkát, mert elégedetlen a dolgozók hálótermeivel. A Luxshare állítólag további bővítéseket és hálóegységeket tervez felépíteni, ha a helyi kormány jóváhagyja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.