Hirdetés

Vigyázat, átverés! Az egyik legnagyobb magyar közműszolgáltató nevében hamis díjbekérők érkeznek



|

Ezúttal az MVM Next Energiaszolgáltató több millió ügyfelére vetették ki hálójukat adathalászok.

Hirdetés

Olykor-olykor még megpróbálkoznak az adathalászatba belekóstoló amatőrök azzal, hogy valamelyik afrikai monarchia hercegének adják ki magukat, de ez a trükk olyan szakállas már, hogy valószínűleg mindenki ismeri, és tényleg csak nagyon kevesen dőlnek be neki. E módszer helyét egy ideje már kifinomultabb csalafintaságok vették át, köztük például az, amikor egy közműszolgáltató álcája mögé bújva próbálnak pénzt és/vagy adatot kihúzni a zsebünkből.

Erre a legfrissebb példa az a nagy merítésű adathalász akció, amelyik célzottan az MVM Next Energiaszolgáltató ügyfeleit igyekszik horogra akasztani, mégpedig egy hitelesnek látszó díjbekérővel.

Hirdetés

A Portfolio.hu egyik olvasója hívta fel erre a portál figyelmét, az általa beküldött képen látható is, hogy néz ki a hamis díjbekérő. Fontos különbség, hogy a Befizetem gombra kattintva nem az MVM Next partnere, a CIB Bank oldalára jutunk el, hanem egy adathalász oldalra.

Forrás: Portfolio.hu

A szolgáltató megerősítette, hogy valóban adathalász-kísérletről van szó, és egyúttal azt kéri ügyfeleitől, hogy mindig ellenőrizzék, hogy az e-mailben szereplő ügyfélazonosító megfelel-e a valóságnak, és egyúttal felhívja figyelmüket arra, hogy kizárólag a CIB Bank oldalára vezethet a befizetési link. Az adathalászat veszélyeiről, és arról, hogy miként jelenthetitek, ha a gyanús tevékenységet észleltek, bővebben az MVM Next oldalán olvashattok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.