Hirdetés

Vigyázat, az Auchan nevével próbál átverni egy új e-mailes csalás



|

Adathalász üzenetekre figyelmeztet a népszerű áruházlánc.

Hirdetés

A kiberbűnözők kreatív módszerek hadát vonultatják fel az áldozataik átverésére, amit a legutóbb a kamu pornóképekkel terjesztett vírus és a facebookos ismerőseink profiljaival visszaélő adathalász kampány illusztrált.

Most pedig egy újabb phising akció zajlik a világhálón, melynek elkövetői az Auchan áruházlánc nevében küldött e-mailekkel próbálják kicsalni a magyar internetezők adatait.

Hirdetés

Erre maga az Auchan Magyarország figyelmeztette a lakosságot egy közleményben, mindenkit arra kérve, hogy semmiképp se nyissuk meg az üzeneteket, és ne adjuk meg az adatainkat a feladóknak. A csaló levelek a web.auchan.com, vagy web.auchan.hu domaineket használják, és QR-kódok is lehetnek bennük.

Az Auchan szerint az e-mailek június 21-én vagy június 22-én érkeztek meg a célszemélyekhez, arra viszont nem tér ki a leírás, hogy pontosan milyen adatokat kérnek a kiberbűnözők. Akinek az eset kapcsán kérdése vagy közölnivalója van, az  a adatvedelem@auchan.hu hivatalos e-mail címen keresztül veheti fel a kapcsolatot a cég IT-szakembereivel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.