Hirdetés

Vigyázat, most a magyar Netflix-előfizetőkre vadásznak a csalók



|

A Netflix ügyfelei sem maradnak ki az ünnepek alatt elszaporodó online csalásokból.

Hirdetés

Menetrend szerinti jelenség, hogy az ünnepekhez közeledve nemcsak a karácsonyi vásárokban portyázó zsebtolvajok, de a különféle online csalások elkövetői is aktivizálják magukat, hiszen az év végi hajtásban jóval több a figyelmetlen felhasználó, akiket könnyebb átejteni a vírust rejtő, vagy adathalász linkekkel.

Ezt jelezte nemrég a jól ismert OTP-s kamu-üzenetek ismételt felbukkanása, a legújabb támadáshullám pedig a Netflix-előfizetők félelmeit igyekszik kihasználni.

Hirdetés

Több hazai lap is beszámolt róla, hogy az olvasóik a piacvezető streaming-szolgáltató nevében kapnak SMS-t, amely félig-meddig ékezetek nélkül írva arra figyelmeztet, hogy "elutasítottak a legutóbbi befizetését", ezért a címzettnek a szövegbe ágyazott linken keresztül meg kell erősítenie a fizetési adatait.

Ha a furcsán megfogalmazott üzenetből nem lenne nyilvánvaló a csalás, a magyar nyelvű URL (netflix.korlátozás.com) is meglehetősen gyanús, és persze mondanunk sem kell, hogy semmi köze a Netflixhez. Aki ilyen SMS-t kap, semmiképpen se kattintson a linkre, és más üzenetek esetében is érdemes elkerülni a személyes adataink megadását, a streaming platform ugyanis sosem kéri erre az ügyfeleit e-mailben vagy SMS-ben.

Aki viszont szeretné, valamicskét tehet a csalók ellen azzal, hogy jelenti a gyanús üzeneteket a Netflix erre fenntartott e-mail címén, amit a szolgáltató weboldalán olvasható magyar nyelvű útmutató segít. Ha pedig mégis bedőltél a csalásnak, a platform a következő lépéseket ajánlja:

  • Változtasd meg a Netflix jelszavadat egy új, erős és egyedi jelszóra, amit csak a Netflixnél használsz.
  • Módosítsd a jelszavadat az összes olyan weboldalon, amelynél ugyanezt az e-mail-címet és jelszót használtad.
  • Amennyiben megadtál fizetési információt, vedd fel a kapcsolatot a pénzintézeteddel, mert lehetséges, hogy az információ illetéktelen kezekbe került.

Te is kaptál adathalász üzenet(ek)et az elmúlt hetekben?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.