Hirdetés

Vigyázat, nagyon kínos helyzetbe hozhat a Facebook új bugja



|

Helyettünk jelölget barátnak embereket a megbolondult közösségi oldal.

Hirdetés

Mostanában nincs jó sajtója a Facebooknak, hiszen néhány hete azzal keltett feltűnést a platform, hogy kirúgta az álhírek szűréséért felelős csapatát, majd egy olyan hibát produkált, melynek következményeként gyakorlatilag kirabolta a saját hirdetőit, akiknek nem sok reményük van a pénzük visszaszerzésére.

Most pedig egy újabb bug bukkant fel, amely rendkívül kínos helyzetbe hozhatta a mit sem sejtő felhasználókat.

Hirdetés

Ironikus módon a rivális Twitteren kezdtek róla beszámolni az érintettek, hogy a Facebook automatikusan ismerősnek jelöli azokat az embereket, akiknek meglátogatták a profilját. Oliver Cragg, az Android Authority szerzője videót is készített a hibáról, amelyen jól látható, hogy a jelölés teljesen magától történt meg, ahogy felbukkant a képernyőn az adott profil.

Talán felesleges magyarázni, hogy ez mennyi kínos helyzetet szülhet az ilyen-olyan céllal leellenőrzött vadidegenek bejelölésétől az exekkel való önkéntelen kapcsolatfelvételig, így nem csoda, hogy sokan fejezték ki a felháborodásukat a dolog miatt. A jó hír viszont az, hogy Cragg egy későbbi posztja szerint egy idő után javították a bugot, így elvileg már biztonságban látogathatjuk a felhasználók profiljait.

Cikkünk írásáig az üzemeltető Meta nem nyilatkozott a hiba hátteréről. Ha kíváncsi vagy, hogy stikában helyetted is munkába állt-e a Facebook, ezen az oldalon kaphatsz hivatalos segítséget a kimenő barátnak jelöléseid ellenőrzésére.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.