Hirdetés

Vigyázat, teljesen lefagynak az iPhone-ok ettől a bugtól



|

Bosszantó hiba ütötte fel a fejét az iOS 17-ben, de szerencsére van megoldás.

Hirdetés

Ahhoz képest, hogy a jóval több újdonságot tartalmazó iOS 16 után a szeptemberben megjelent iOS 17-nek a stabilitásra kellett volna koncentrálnia, egész rázósra sikerült az új platform debütálása, hiszen véletlenszerű rebootolásokkal és melegedési gondokkal is sújtotta a felhasználókat.

Az Apple ugyan sorban szállítja a ragtapaszokat, a jelek szerint azonban még a legfrissebb, iOS 17.1.1-es verzióval sincs minden rendben, egy nemrég felfedezett hiba ugyanis teljesen lefagyasztja az almás mobilok képernyőjét.

Hirdetés

Az alábbi videó alapján a jelenség az Alkalmazáskönyvtár keresősávját használva jöhet elő, ha a szóköz gombot nyomva tartva visszatérünk a főképernyőre. Nagyon specifikus esetről beszélünk tehát, ami leginkább véletlenül fordulhat elő az emberrel, cserébe viszont teljesen megdermeszti a készüléket, ami így semmilyen érintésre sem reagál.

A jó hír, hogy ha mégis belefutnánk a bugba, akkor a készülék kényszerített újraindításával könnyedén meg is szabadulhatunk tőle. Ehhez előbb egy pillanatra a hangerő fel, majd a hangerő le gombokat kell megnyomni, majd nyomva tartani a bekapcsolás/képernyő lezázárása gombot, amíg meg nem jelenik az Apple-logó a képernyőn.

A problémát többeknek is sikerült reprodukálniuk különböző iPhone-modelleken, így biztosan nem egyedi esetről van szó, de talán a várhatóan még idén befutó következő nagy frissítés, az iOS 17.2 ettől a hibától is megszabadít majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.