Hirdetés

Vigyázz, ha nem figyelsz oda, Elon Musk a te Twitter-fiókodat is törölheti!



|

Fontos változásra figyelmeztetett a közösségi oldal ura és parancsolója.

Hirdetés

"Valószínűleg csökkenni fog a követőid száma" - ezzel figyelmeztette a twitterezőket Elon Musk, mivel a közösségi oldalnál fontos lépésre szánták el magukat. A cég ugyanis bejelentette, hogy rövidesen komoly tisztogatásba kezdenek, ami az inaktív, de még létező felhasználói fiókokat érinti majd. A jelenleg elérhető információk szerint ugyanis azokat a Twitter-fiókokat fogják törölni, amelyek az elmúlt "pár év során" semmiféle aktivitást nem mutattak. Azt, hogy a pár év egészen pontosan milyen hosszú időszakot jelent, egyelőre nem tisztázták.

A sztori azután került reflektorfénybe, hogy Musk levelet küldött az amerikai NPR rádiónak. Az NPR voltaképpen az amerikai közszolgálati rádiónak tekinthető, a hárombetűs rövidítés feloldása National Public Radio, amelyet 1970-ben az amerikai Kongresszus által elfogadott törvényjavaslat értelmében alapítottak.

Hirdetés

Musknak nem tetszik az NPR szerkesztési gyakorlata, ezért nemrég a Twitteren ráaggatták a "state-affiliated media", azaz az államhoz közelálló média címkét, amelyet eddig az olyan, egyértelműen propaganda-csatornák kaptak meg, mint például az orosz RT. Az NPR pedig ragaszkodik hozzá, hogy következetesen független, részrehajlásmentes tudósításokat közöl.

Az NPR szerkesztősége a fenti lépés után április közepén jelezte, hogy lelépnek a Twitterről és bár az ottani fiókjukat nem törölték, április 12. óta nem frissítettek, a legutóbbi tweetjeik arról szólnak, hogy milyen más felületeken lehet elérni a tartalmaikat, a Facebooktól a TikTokig.

Musk emiatt írt az NPR egyik riporterének, azzal a kérdéssel, hogy tervezik-e használni a szolgáltatást, vagy átadhatják az @NPR felhasználónevet valaki másnak. Az érvelése egyik pontján pedig megkérdezte, hogy ha már nem szerepel az NPR neve mellett az államhoz közelálló - Musk szóhasználata szerint a kormányzat által finanszírozott - média címke, akkor mi a problémája az NPR-nak a Twitterrel.

A közösségi oldal használati szabályai között egyébként az szerepel, hogy a felhasználóknak elegendő 30 naponta egyszer bejelentkezniük, hogy elkerüljék a fiókjuk inaktívvá válását. Itt azt is jelzik, hogy a felhasználói neveket visszavonhatják inaktivitás miatt, jelenleg azonban nem tesznek ilyesmit. Musk azonban az NPR-nak küldött levelében már azt írta, hogy a Twitter hivatalos protokollja szerint újrahasznosítják azokat a felhasználói neveket, amelyek "alvó" fiókokhoz kapcsolódnak.

Mindenkire ugyanaz a szabály vonatkozik. Az NPR-nak sem jár különleges bánásmód

- írta a levelében Musk, noha egyrészt még nem telt el 30 nap április 12 óta, másrészt, azt külső szemlélőként nem lehet megmondani, hogy az NPR munkatársai közül bárki bejelentkezett-e a platformra ez idő alatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.