Hirdetés

Világrekorder gyorstöltéssel futott be a Realme legújabb mobilja



|

A 240 W-tal tölthető Realme GT Neo 5-nek csak néhány percre van szüksége a 100%-os töltöttség eléréséhez.

Hirdetés

Az okostelefonok akkumulátorainak meghízása jogos igényt támasztott a töltés gyorsabbá tételére, és ahogy azt ezen a piacon már megszokhattuk, a gyártók ebből is versenyt csinálnak, egymás után szórva a nagyobb és nagyobb teljesítményű töltéssel kecsegtető készülékeket.

A bajnoki pozíció legújabb birtokosa az Oppo és a OnePlus mögött álló BKK Electronics harmadik közismert márkája, a Realme, amely most egy 240 W-os gyorstöltéssel felvértezett mobilt dobott piacra.

A Realme GT Neo 5 ezzel simán maga mögé utasítja a 210 W-al tölthető Redmi Note 12 Discovery Editiont, a 150 W-os OnePlus 10T-t pedig egyenesen megsemmisíti. A 240 W a gyakorlatban azt jelenti, hogy a készülék 4600 mAh-s telepének mindössze 9 percre van szüksége a 0-100%-os töltéshez, míg az 50%-ot 4 perc alatt képes elérni. Aki csak egy életmentő energiafröccsöt akar, az 80 másodperc alatt 20%-ig pumpálhatja telefont.

Hirdetés

A kérdés persze, hogy van-e ennek bármiféle értelme, hiszen már a Redmi Note 12 Discovery is 9 perces 0-100% töltést ígér, miközben csupán 300 mAh-val kisebb az akkuja, nem is beszélve a túlpörgetett gyorstöltéssel járó amortizációról. A kamerák megapixelei körül kialakult felhajtásból ugyanakkor már megtanulhattuk, hogy a mobilgyártókat jobban érdeklik a hangzatos számok, mint a praktikum, így összességében tökéletesen passzol a képbe a Realme bejelentése.

Akit mégis felvillanyoz a 240 W-os töltés ígérete, annak sajnos várnia kell, mivel a GT Neo 5 egyelőre csak Kínában rajtolt el, és a gyártó nem is közölte a globális értékesítésre vonatkozó terveit. Az új készülék két töltési konfigurációval rendelhető, a drágább nyilván a 240 W-os variáns, amit kb. 170 ezer forintnyi jüanért mérnek, 16 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel. A másik opció a 150 W-al tölthető, 5000 mAh-s akkuval felszerelt alapkivitel, amely 138 ezer forint körüli áron 8 GB memóriát és 256 GB tárhelyet biztosít.

A tripla kamerát (50/8/2 MP) és beépített hátlapi LED-világítást is kapott GT Neo5-széria emellett egy 144 Hz-es képfrissítésű, 6,74 hüvelykes OLED-kijelzővel és a Qualcomm előző generációs csúcsprocesszorával, a Snapdragon 8+ Gen 1-el hasít, így egyáltalán nem mondható rossz ajánlatnak. Kérdéses persze, hogy ez mennyire marad így, mire a hazai polcokra is eljut a termék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.