Hirdetés

Világszerte akadozik a Messenger és az Instagram



|

A Zuckerberg-féle "Twitter" okozhatta a zavart az Erőben.

Hirdetés

Tegnap már az indulás utáni első órákban 6 millió tengerentúli felhasználó regisztrált a Meta-birodalom új, Twitterre hajazó mikroblogjára, a Threadsre. Pár órával később ez a szám már a 30 milliót is meghaladta a tech-mágnás saját közlése szerint, és folyamatosan nő, e hír írásakor már 60 millió fölé is benézett.

Az új közösségi app indulása azonban nem várt galibákat okozhatott. Úgy fest, hogy ez a felelős amiért ma délután problémák merültek fel más Meta-alkalmazások, a Messenger és az Instagram működésében is.

Hirdetés

A Messenger felhasználói arról számolnak be, hogy a képek továbbítása nem működik a chatben,  ezzel párhuzamosan az Instagramot használók sem tudnak képeket csatolni személyes üzeneteikhez. Emiatt látványosan kilőtt a panaszok száma a Downdetector oldalán. A két régebbi Meta-alkalmazáshoz hasonlóan az új Threads használatában is a képek közzététele akadozik, csak többszöri próbálkozásra képes az ilyen posztokat publikálni.

A Messenger történetében visszatérő motívum a szolgáltatás időszakos zavara, illetve ritkábban teljes kiesése. Utoljára június közepén volt nagyarányú jelentett probléma 24 órán belül. A hasonló esetekben az a közös, hogy a cég meglehetősen szűkszavúan méri a magyarázatot, bár sejthetünk némi adatszivárgást a felhasználói oldalon. Mivel viszonylag gyors lefolyásúak az efféle fiaskók, komolyabb presztízsveszteség nem várható a cégnél, de egész biztosan súlyos összegekkel kevesebb cseng a nap végén a bevételi oldalon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.