Hirdetés

Világszerte lelkesebben fizetünk mobillal



|

A régió országiban növekszik a leggyorsabban a mobiltárcát használók száma az elmúlt években.

Hirdetés

A világon egyre többen használják már a mobiltárca lehetőséget, amelynek a lényege, hogy a bankkártyák információját az okostelefonon tárolva egyszerűen a készüléket lehet használni a fizetések alkalmával.

A Boku Inc. londoni fintech vállalat legújabb kutatása alapján kiderül, hogy nem csupán a fejlett piacokon, hanem a kevésbé modern infrastruktúrával rendelkező országokban is hatalmas ütemben növekszik a mobiltárca használatának gyakorisága.

Hirdetés

Az eredmények azt mutatják, hogy a délkelet-ázsiai országokban, így Indonéziában, Malajziában, a Fülöp-szigeteken, Szingapúrban és Thaiföldön a legjelentősebb a növekedés. Az előrejelzések szerint 311%-kal fog nőni ebben a régióban a mobiltárca használók száma, vagyis 2025-ben akár már 440 millióan élhetnek ezzel a lehetőséggel.

A globális statisztika alapján jelentős, 166%-ös növekedés várható Latin-Amerikában, Afrikában és a Közel-Keleten pedig 147%-os növekedésre számítanak a szakértők.

A mobiltárca világszinten 2019 óta gyakrabban használt fizetési eszköz a hagyományos kártyahasználatnál, az erősödésben pedig szerepet játszottak a koronavírus világjárvány gazdasági hatásai is. 2020 végére több mint 2,8 milliárdan használtak mobiltárcát, 2025 végére pedig akár már ez a szám 4,8 milliárdra nőhet.

A két leggyakoribb mobiltárca típus a nyugati piacokon az Apple Pay és a Google Pay, míg a kevésbé fejlett piacokon a kínai AliPayt és a Grab Holding GrabPay lehetőségét használják a legtöbben.

A kimutatás foglalkozott még a leggyorsabban növekvő mobiltárca típussal is. Ez alapján a pakisztáni SadaPay, illetve e brazil Mercado Pago és PicPay opciók növekedése a legjelentősebb a globális piacon. A különböző kínai lehetőségek is egyre elterjedtebbek, viszont ezeket leginkább kizárólag Kína területén használják, így kisebb hatásuk van a világpiacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.