Hirdetés

Világszerte rengeteg felhasználói fiókot zárolt ok nélkül a Facebook



|

Egy hiba miatt sokan nem tudtak hozzáférni a profiljukhoz. A Meta szerint megoldották a problémát, de a beszámolók alapján ez nem feltétlenül igaz.

Hirdetés

A Facebook működése nem mentes a különböző mértékű bakiktól, néhány napja például arról kellett beszámolnunk, hogy az ajánlási algoritmus "eltévelyedése" miatt a közösségi oldal fél éven át aktívan tolta az álhíreket a felhasználóknak.

Most viszont egy ennél is bosszantóbb probléma ütötte fel a fejét, amit az anyacég Meta szerint rövid időn belül meg is oldottak, az emberek reakciói alapján azonban mégsem ez a helyzet.

Hirdetés

Április elsején világszerte többeket is kizárt a fiókjából a Facebook. Az érintetteket egy értesítési ablak figyelmeztette, hogy letiltásra került a profiljuk, amiért megszegték a közösségi irányelveket. Az értesítés fejlécében pedig egy üzenet volt olvasható, mely szerint nincs mód a felfüggesztést okozó döntés felülvizsgálatára.

Andy Stone, a Meta irányelveinek kommunikációjáért felelős igazgató a Twitteren jelentette be, hogy egy hiba okozta a tömeges kitiltást, majd nem sokkal később egy újabb posztban tudatta, hogy javították a problémát, egyben elnézést kérve az érintettektől. A bejegyzéseire érkező reakciók alapján viszont nem mindenki kapta vissza a profilját.

Egy hozzászóló például arra panaszkodik, hogy a végső stádiumos rákbeteg apja továbbra sem tud belépni a fiókjába, a BBC pedig egy PR-tanácsadót szólaltatott meg, aki annak ellenére találta kapun kívül magát, hogy elmondása szerint sosem posztol, vagy kommentel, így nem is volt módja megsérteni a szabályokat.

Hogy kinél van az igazság, azt kívülről természetesen lehetetlen eldönteni, hiszen az sem kizárt, hogy most egyes, jogosan kitiltott felhasználók is ezzel a hibával magyarázzák a helyzetüket. Az viszont biztos, hogy a Facebook automatizált moderálási rendszere sosem működött tökéletesen, amit rendszeresen bizonyítanak a téves letiltások, köztük a platform kegyetlen áprilisi tréfájaként is értelmezhető mostani banhullámmal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.