Hirdetés

Villám csapta agyon az elektromos kerékpárral túrázó cégvezetőt



|

A Balocco édesipari konszern ügyvezetője, Alberto Balocco és barátja kerékpározás közben kerültek viharba.

Hirdetés

Halálos baleset történt pénteken, Torinótól nem messze, amikor egy villám belecsapott az országúton kerekező Alberto Baloccóba, a családja nevét viselő süteménygyár 56 éves ügyvezetőjébe és a közelében tekető barátjába, az 55 éves Davide Vigóba. A mozdulatlanul heverő férfiakat egy arra elhajtó autós vette észre, azonnal segítséget is kért, de hiába siettek a mentők helikopterrel a helyszínre, már egyiküket sem tudták visszahozni az életbe.

A La Repubblica online kiadásának a tragédia kapcsán nyilatkozott Alberto Cirio, Piemont régió kormányzója, aki szerint Alberto Balocco halála mindannyiuk vesztesége, a Balocco termékei (főként kekszkészítmények, valamint panettone, egy hagyományos olasz sütemény, amit jellemzően karácsonykor és húsvétkor fogyasztanak) világszerte öregbítették Piemont hírnevét. Cirio véleményét osztja Fossano polgármestere, Dario Tallone is, kinek városában található a Balocco központja.

Hirdetés

Ha a hazai boltokban nem is, de rangos nemzetközi sporteseményeken találkozhattak a magyarok is a Baloccóval; 2013 és 2015 között a cég volt a Giro d'Italia kerékpárverseny egyik legnagyobb támogatója, ebben az időszakban ott virított a neve az összetett aktuális éllovasa által viselt rózsaszín trikón, 2010 óta pedig a Serie A meghatározó klubcsapata, a torinói Juventus partnere.

Miután a férfiak elektromos kerékpáron tekertek, amikor bekövetkezett a baleset, óhatatlanul is felmerül a kérdés, hogy ennek volt-e bármilyen szerepe a tragédiában. A sparkchronicles.com utána is járt a dolognak, megszólaltatva a svájci Scott e-bike-gyártó ügyvezetőjét, Donatella Suardit.

"A technikusaink megerősíthetik, hogy az elektromos kerékpárt nem teszi vonzóbb célponttá sem a szénszálas váz, sem pedig bármilyen elektromos eszköz, vagy az akkumulátor jelenléte."

Suardi, egybehangzóan a szakemberekkel arra az egyszerű tényre hívta fel a figyelmet, hogy a biciklin ülő személy magasabban helyezkedik el a kerékpárnál, vagyis a villám az emberbe csap bele, nem a bringába, függetlenül attól, hogy az milyen anyagból készül. Ahogy az amerikai Nemzeti Meteorológiai szolgálat is írja: "A fém nem vonzza a villámot, csak vezeti." A tájképből kilógó magasabb, magányos objektumok ellenben kiváló célpontok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.