Hirdetés

Villámgyors töltéssel újítanak a 2019-es mobilok



|

A Qualcomm jövőre már a 32 wattos gyorstöltést is támogatja az androidos okostelefonokon.

Hirdetés

A Qualcomm Quick Charge gyorstöltési technológiája a legelterjedtebb az okostelefonok mezőnyében. Az aktuális legújabb verzió 18 wattos gyorstöltést tesz lehetővé, de sajnos csak kevés eszköz kezeli ezt. 

Hirdetés

A jövő évben azonban a Quick Charge legújabb generációját is piacra dobja a Qualcomm. Ez már a 32 wattos gyorstöltést is támogatja, vagyis villámgyors töltési időkkel számolhatunk (közel olyannal, mint a Huawei Mate 20 Pro esetében - a kínai csúcsmodell 0-ról 70 százalékra nagyjából 30 perc alatt tankol fel). 

A Qualcomm jelenlegi Quick Charge 4+ megoldása Dual Charge funkciót használ a túlmelegedés elkerülése érdekében, vagyis az energiát két irányba tereli. A következő generációs Triple Charge rendszert alkalmaz, és vezetékes megoldásoknál 32 wattos, vezeték nélküli megoldásoknál 15 wattos gyorstöltést tesz lehetővé. 

Egyelőre nem lehet megmondani, hogy a Qualcomm megoldása lesz-e a leggyorsabb a piacon, ráadásul a sebességet nem csak a magas watt érték határozza meg. A Huawei a Mate 20 Próhoz 40 wattos gyorstöltőt ad, a Meizu Super mCharge technológiája pedig 55 wattos töltést támogat. Az Oppo Super VOOC töltője egy 3400 mAh-s akkut 50 wattos gyorstöltővel 0-ról 100 százalékra 35 perc alatt tölt fel. 

Az igazi áttörést persze a grafénalapú akkumulátorok hozzák majd el

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.