Hirdetés

Virtuális billentyűzettel érkezhet a jövő MacBookja?



|

Radikális elképzelésekről árulkodik az Apple frissen levédetett szabadalma.

Hirdetés

Az okostelefonos forradalom hajnalán a BlackBerry és az Apple lemeccselték egymás közt, hogy az emberek a fizikai vagy a virtuális billentyűzetet kedvelik-e jobban. Az eredmény mindenkinek ismert, hiszen az előbbi mellett sokáig kitartó kanadai márka végül kiszorult a piacról, míg az iPhone él és virul.

Egy frissen elnyert szabadalom viszont most arról árulkodik, hogy az Apple-t a MacBookok kapcsán is foglalkoztatja a jó öreg klaviatúra eltüntetése, amit egy második kijelzővel helyettesítene a vállalat.

Hirdetés

A Patently Apple által kiszúrt szabadalmat még három éve adták be a cupertinóiak, az amerikai hatóság azonban csak nemrég bólintott rá a megoldás levédetésére. A kérelemhez csatolt illusztrációkon jól látható, hogy a virtuális billentyűzet több elrendezést is támogatna, a játékokhoz például egy digitális kontroller formáját öltené.

A másodlagos kijelző mellett pedig jutna hely egy beépített vezeték nélküli töltőnek és ujjlenyomat-olvasónak, vagy akár a pulzust és a véroxigénszintet mérő szenzoroknak is.  

Ahogy minden ilyen hír kapcsán, itt is leírjuk, hogy az Apple évente szabadalmak százait zsákolja be, melyek közül csak nagyon kevés megoldás köszön vissza a kész termékekben is. A dupla kijelző alkalmazásának esélyeit pedig tovább gyengíti, hogy a MacBook-vásárlók még a fizikai funkciógombokat leváltó Touch Bart sem fogadták valami jól, így a pletykák szerint az Apple hamarosan visszahozhatja a hagyományos megoldást.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.