Hirdetés

Virtuális cipőt dobott piacra a Gucci, 5500 forintért bárki gazdagnak érezheti magát



|

Bizony a luxusmárkák is meglovagolják a legújabb trendeket, beleértve a kiterjesztett és a virtuális valóságot.

Hirdetés

Ennél jobban nem is időzíthetett volna a Gucci, hiszen túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a világ egyik fele NFT-lázban ég, a másik pedig tanácstalanul vakargatja a fejét, nem tudván mire vélni a jelenséget. Mert lássuk be, egyáltalán nem könnyű megérteni, miért költenek sokan mesés összegeket sztárkosarasok korábbi megmozdulásait megörökítő rövid videókat vagy digitális műalkotásokat reprezentáló egyedi tokenekre.

A híres divatház épp az aktuális trend (kritikusai szerint előbb-utóbb kidurranó buborék) felívelő szakaszában mutatta be a Virtual 25 sportcipőt, amely a maga körülbelül 5500 forintos árával kimondottan olcsónak számít a harmincszor-negyvenszer drágább hagyományos lábbelikhez képest. Az egyetlen bökkenő, hogy nem tudjuk felvenni, ellenben szépen mutat a lábunkon (már ha valakinek tetszik a dizájn és a színvilág) virtuális környezetben, valamint a kiterjesztett valóság részeként. Ilyenek a Virtual Chat és a főként gyerekek körében népszerű Roblox videójátékok. Az utóbbit fejlesztő és kiadó cég nemrég ment tőzsdére, és olyan jól sikerült a bevezetés, hogy egyből felülmúlta a világ legnagyobb kiadói közé tartozó, a FIFA és a Battlefield játékokat gondozó Electronic Arts értékét.

Hirdetés

Egy fehérorosz techvállalat, a Wanna segítségével fejlesztették ki az alkalmazást. Sergey Arkhangelski ügyvezető abbéli meggyőződésének adott hangot, hogy 5-10 éven belül a divatipar bevételének jelentős része digitális termékekből származik majd. Ez mindenképpen előrelépést jelent ahhoz képest, amikor a Guccihoz hasonló divatcégek arra használják az AR- és a VR-technológiát, hogy leendő vásárlóik "felpróbálhassák" termékeiket.

Íme a Virtual 25 sportcipő

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.