Hirdetés

Virtuális meetingekkel támad a Facebook



|

Új alkalmazás árulkodik arról, merre tart a közösségi oldal átalakítása.

Hirdetés

A Facebook alapító-vezetője, Mark Zuckerberg még júliusban adott hosszas interjút a The Verge-nek, melyben sokadszor is egyértelművé tette, hogy a Facebook jövőjét egy virtuális platform keretében képzeli el.

A metaverzumnak hívott megoldás lényege, hogy nem képernyőkön, hanem VR-eszközökön keresztül kapcsolná össze az embereket, s most egy új meeting alkalmazás mutatja meg, hogy ez miként is festhet a gyakorlatban.

Hirdetés

Az ingyenes Horizon Workrooms egyelőre béta változatban kínál VR-megbeszéléseket, a részvételhez azonban Oculus Quest 2 headset szükséges. Az élmény vezérléséhez viszont csak a kezünk kell, a Facebook ugyanis a természetesség érdekében kifejezetten kontroller nélküli használatra szabta az alkalmazást.

A Horizon Workrooms a kevert valóságot is támogatja, így a virtuális térben az asztalunkat és a kompatibilis billentyűzetünket is képes megjeleníteni. A munkatársak nem élő képpel, hanem az egyedi avatarjukkal vesznek részt a beszélgetésben, a valóságérzetet pedig a térhatású hang fokozza. A meetingekhez egy igényekre szabható szobát, és egy hatalmas fehér táblát is kapunk, melyen kedvünkre írhatunk és rajzolhatunk.

Az alkalmazás maximum 16 fő részvételét támogatja, ám ehhez regisztrált profil is szükséges az oculus.com/workrooms weboldalon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.