Hirdetés

Itt vannak az appok, amikben egyedül is versenyt futhatsz másokkal



|

Áprilisban több virtuális versenyt is tartanak azok számára, akik szeretne futni.

Hirdetés

Magyarországon április 11-ig csakis alapos indokkal hagyhatja el bárki az otthonát a kijárási korlátozások miatt, munkába menni, bevásárolni és gyógyszertárba menni szabad szabad például, de még különböző idősávokra is tekintettel kell lennünk. Az üzletekben 9 és 12 óra között kizárólag a 65 év fölöttiek szolgálják ki. Sétálni is lehet házi kedvenc vagy akár családtagok kíséretében, továbbá a szabadtéri sportolás során elvárják mindenkitől, hogy tartsák a távolságot egymástól. Mivel más országokban is hasonló a helyzet, erre reflektálva több app fejlesztői is készülnek a futók számára virtuális versenyekkel, hogy kockázat nélkül mérethessék meg magukat. A megfelelő alkalmazás követi az eredményeket, azok feltöltése után pedig mások is megnézhetik, ki milyen időt futott. A legtöbb ilyen kezdeményezés persze csak Amerikában releváns, de azért érdekes a trend. 

Hirdetés

Az Aravaipa Strong Virtual Race keretében 100 mérföldig (kb. 161 km-ig) veszik figyelembe a távolságokat, április 17-e és 26-a között. A táv több szakaszra osztható, némelyiken nem csak a futás számít, emellett fotók készítésére és megosztására is bátorítanak mindenkit. A Bolt Heart Virtual 5K hasonló kezdeményezése április 5-éig tart Indiana államban, itt a résztvevők medált és pólót is kapnak. Eközben az Isolation Run virtuális félmaratont ígér a teljes maraton mellett, április 4-e és 11-e között. A résztvevők pólót és bögrét kapnak.

A Quarantine 2020 Virtual 5K április 30-ig tart, itt értelemszerűen nagyobb távval számolnak, és sétálni is lehet. Szintén medál jár annak, aki teljesíti a távot, akár futópadon is. A Quarantine Backyard Ultra április 4-én indul, a YouTube-on streamelik, ahogy a Zoomon mutatják az emberek, miként futnak otthon vagy a környéken. Itt is bizonyítani kell a megtett távokat, ami után újabb és újabb kör jön, míg csak egy ember marad. 

Arra azért nem árt figyelni, hogy a szakértők szerint aki hosszú távot fut vagy nagy intenzitással teszi azt, legyengíti az immunrendszerét, és még könnyebben megbetegszik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.