Hirdetés

Virtuális Xbox-kontrollert kapott a Surface Duo



|

A Microsoft nem engedi el az összehajtható mobilját, most egy kifejezetten jópofa funkcióval bővítették.

Hirdetés

Ahogy azt már korábban is megírtuk, a Microsoft tavaly ősszel bemutatott dupla képernyős telefonját nem fogadták valami jól a kritikusok. Azt ugyan szinte mindenki elismerte, hogy az androidos Surface Duóban érdekes lehetőségek rejlenek, ám a megvalósításból egy kísérleti eszköz képe rajzolódott ki: a tesztek hibás kijelzőkről, hamar tönkremenő zsanérokról és töredező tokozásról számoltak be.

A Microsoft ennek ellenére is zöld utat adott az USA-n kívüli terjesztésnek, amit az 1500 dolláros ár 1000 dollárosra mérséklésével igyekeztek megtámogatni. A mobil szoftverén pedig azóta is zajlanak a munkálatok, a legutóbbi frissítéssel a dupla kijelzőt kihasználó gaming-funkciót adtak a Surface Duo repertoárjához.

Hirdetés

Az eddig csak bétaként tesztelt újdonság lényege, hogy egy virtuális Xbox-kontrollert ad az alsó képernyőhöz az Xbox Cloud Gaming felhőalapú játékszolgáltatás használata közben. Ennek  előnye, hogy fizikai vezérlő nélkül is relatíve kényelemesen irányíthatók vele a játékok anélkül, hogy a kezelőfelület (s így a kezünk) kitakarná a látványt.

A virtuális kontrollert elsőként tavaly ősszel mutatták be a Minecraft Dungeonsnél, azóta viszont már több mint 50, Xbox Game Passben elérhető cím támogatja, köztük olyanok, mint a Grand Theft Auto V, a Gears 5, vagy éppen a Sea of Thieves. A képernyős irányítás persze így sem ér fel egy dedikált kontroller kényelmével, amin valamelyest enyhíthet, hogy itt a gombok elrendezését is személyre szabhatjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.