Hirdetés

Visszaélések miatt máris repült a Bing kereső a ChatGPT-ből



|

Nem tartott sokáig a ChatGPT és a Bing házassága.

Hirdetés

Habár a Microsoft már hónapok óta elérhetővé tette a Bing keresőt és a ChatGPT-t egyesítő Bing Chat szolgáltatást, magába az OpenAI mesterséges intelligenciás chatbotjába csak nemrég érkezett meg a Bing-alapú keresések támogatása. A lépés a platformot hajtó nyelvi modell azon hibáját hivatott kiküszöbölni, hogy az algoritmus betanításához használt adatok csak 2021-ig gyűjtött információkat tartalmaznak, a Bingen keresztül viszont a ChatGPT is hozzáférhet a frissebb tartalmakhoz.

A Bing-funkció a fizetős ChatGPT Plus csomag részeként, béta formájában rajtolt el mindössze 1 héttel ezelőtt, ám most vissza is vonták a fejlesztők, mivel visszaélések történtek vele.

Hirdetés

Az OpenAI vonatkozó közleménye szerint az előfizetők egy része arra használta a funkciót, hogy fizetős falakkal elzárt cikkeket olvasson vele. A felhasználónak ehhez csak meg kellett kérnie a ChatGPT-t, hogy másolja be egy adott URL alatt található szöveget. A fejlesztő emiatt a jogtulajdonosok - és nyilván a saját maga - védelmében kikapcsolta a keresést, amíg nem áll elő a szükséges javítással.

Az OpenAI nem közölte, hogy mennyi ideig tarthat ez a munka, az ügy viszont azért is érdekes, mert a szintén a GPT-4 nyelvi modellre épülő Bing Chatnek nincs ilyen problémája: a szerkesztőségi tesztünk alapján ha megkérjük egy URL tartalmának kimásolására, a chatbot jogi akadályokra hivatkozva visszautasítja a kérést.

Aki tehát egyszerre szeretné élvezni a ChatGPT és a Bing előnyeit, annak továbbra is a Microsoft szolgáltatását ajánljuk, amelyért még fizetni sem kell, a használatához viszont az Edge böngésző, vagy a Bing mobilos alkalmazása szükséges.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.