Hirdetés

Visszahívja extrém veszélyes otthoni futópadjait a Peloton



|

Számtalan baleset és egy gyermek halála kellett ahhoz, hogy jobb belátásra térjen a cég.

Hirdetés

Ritkán fordul elő, hogy egy futópad körül akkora felhajtás keletkezik, mint ahogy most az történt a Peloton eszközeivel. A figyelem azonban nem azért irányult a prémium termékre, mert annyira kiemelkedő lenne, annál sajnos sokkal súlyosabb és szomorúbb oka van.

A cég már több mint egy hónapja megírta a blogján, hogy tudomásukra jutott egy 6 éves gyermek halála, aki azután vesztette életét, hogy a Tread+ futópad maga alá rántotta őt.

Hirdetés

Ennek a szörnyű baleset már magában elégnek kellett volna lennie a beavatkozáshoz, a vállalat azonban kitartott a termék mellett még annak ellenére is, hogy az amerikai fogyasztóvédelem is felhívta az emberek figyelmét annak rendkívül balesetveszélyes mivoltára. Ebben nem csak a már említett tragédia, hanem számtalan további baleset is közrejátszott.

A Peloton döntéshozói, akik a vírushelyzet alatt hatalmas nyereségre tettek szert, végül beadták a derekukat, és leállították a tervezési hibák sújtotta futópad forgalmazását, valamint visszahívtak több, mint 125 ezer példányt a vásárlóktól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.