Hirdetés

Visszahódítaná az Apple-t az Intel vezetője



|

Pat Gelsinger nem adta fel a reményt, hogy a cupertinóiak még visszatérhetnek a kék nyájba.

Hirdetés

Az Apple-fronton az elmúlt évek legfontosabb fejleménye volt, hogy az almás vállalat tavaly egy saját fejlesztésű chippel állt elő, ami azóta nem csak a Mac számítógépekben bukkant fel, de már az iPad Prót is ezzel szerelik a cupertinóiak.

A döntés nagy vesztese az Intel, amely 2006-ban vette át a PowerPC helyét a Macek beszállítójaként. Habár még mindig akadnak Intel-alapú gépek az Apple palettáján, a vállalat egyértelműen a saját megoldására építi a jövőt, ami nem is csoda, hiszen az M1 processzoros gépek teljesítménye jócskán lepipálja az elődökét.

Hirdetés

Ez azonban a jelek szerint nem szegi kedvét a vállalat vezetőjének, akit nemrég az Axios riportere faggatott egy HBO-n futó műsorban. Ina Fried többek közt arról kérdezte Pat Gelsingert, hogy feladta-e az Intel-alapú Macek  elképzelését:

"Soha nem adom fel a gondolatot, hogy bármi is ne az Intel chipjein fusson. Ismered a botlásainkat, tudod, hogy az Apple-nél úgy döntöttek, hogy maguktól jobb chipet csinálnak nálunk. És hát elég jó munkát végeztek. Szóval nekem jobb chippel kell előállnom, mint amivel ők tudnak. Remélem, hogy idővel visszanyerem az üzletüknek ezt a részét, ahogy sok más üzletet is. Addig is pedig gondoskodnom kell róla, hogy a mi termékeink jobbak legyenek az övéiknél, hogy az én ökoszisztémám nyitottabb és élénkebb, mint az övéké, s hogy meggyőzőbb érveket teremtünk a fejlesztők és a felhasználók számára az Intel-alapú termékek mellett."

Szavak szintjén tehát a CEO nem riadt vissza a kihívástól, ám a termékeken múlik majd, hogy sikerül-e megfelelnie a kemény elvárásoknak. Az Intel legközelebb a hamarosan érkező 12. generációs chipekkel bizonyíthat, utána pedig a dedikált videokártyák piacát készül megbolygatni az ARC-sorozattal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.