Hirdetés

Visszahullott a Földre a kínaiak 25 tonnás rakétája



|

Mégsem sikerült olyan hosszúra az a bizonyos menetelés.

Hirdetés

A GTA: San Andreasból ismerős lehet a "Here we go again" mém, ami sokszor vicces, ha azonban azért jut eszünkbe, mert a kínaiak már megint szabadjára engedtek egy olyan rakétát, ami akkora, hogy még a légtérbe való visszatéréskor sem ég el, van okunk az aggodalomra.

Ezt tavaly egyszer már végignézhettük, szerencsére most nem volt akkora a felhajtás, csak egy látványos videóval zárul a történet. Július 24-én lőtték fel a Long March 5B, azaz a Hosszú Menetelés 5B-t a kínaiak, hogy bővítsék a moduláris űrállomásukat, a Tiangongot.

Hirdetés

A számukra fontos elem folytatja az útját, egy segédindító rakéta azonban visszatért a Földre, amiről több látványos felvétel is készült.

A 30 méteres, 25 tonnás rakéta a méretei miatt nem égett el a légkörbe való belépéskor, helyette valószínűleg szétszóródott egy meghatározatlan nagy területen, arról azonban egyelőre nincs információ, hogy lakott területre hullott volna.

Európában és az Egyesült Államokban már elfogadták azt a szabályt, miszerint minden küldetés csak úgy indulhat el, ha az garantálni tudja, hogy maximum 1 a 10000-hez az esélye annak, hogy valamilyen sebesülést vagy kárt okoz a Földön valamilyen visszatérő hulladék.

A Long March 5B esetében ez becslések szerint valahol 1 az 1000-hez és 1 a 230-hoz között van, ami minimum 10-szer alacsonyabb, mint a máshol elfogadott előírás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.