Hirdetés

Visszakerülhet a HDMI és a kártyaolvasó a MacBookokba?



|

Az Apple néhány éve már csak Thunderbolt / USB 4.0 és jack csatlakozót használ laptopjain, de most végre megszabadulhatunk pár átalakítótól.

Hirdetés

Számos pozitív dolgot lehet mondani az Apple MacBookokról, de az, hogy kevés port található rajtuk, és ezek szinte mind egyformák, nem kerülne fel a dícséretek listájára. A gépek egy ideje 2 vagy 4 Thunderbolt / USB 4 csatlakozóval érkeznek, ráadásul ezeken keresztül lehet tölteni őket, így szinte mindenhez szükségünk van átalakítóra - ami persze megint csak nem olcsó dolog. Ethernet port nélkül a mai világban azért már el lehet lenni, de a HDMI és a kártyaolvasó igencsak hiányzik mind a hétköznapi, mind a professzionális felhasználóknak.

Egy közismert Apple-ös szivárogtató, Ming-Chi Kuo értesülései szerint a 2021 második felében érkező új gépeken mindkettő megtalálható lesz, köszönhetően a jelentős dizájnbeli változtatásoknak. 

Hirdetés

Feltehetően egy 14"-es és egy 16"-es MacBook Pro is jön, melyekkel visszatérhet a klasszikus, mágneses MagSafe töltőkábel, valamint eltűnhet a ritkán hasznos Touch Bar is. Kuo állításait egy elemző, Mark Gurman is alátámasztotta.

Arra mindenképp számítunk, hogy akármilyen masinák is jönnek, M1 chipet kapnak, melynek tavalyi debütálása igencsak bejött.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.