Hirdetés

Visszakerülhetnek a hívások a Facebook alkalmazásba



|

Zuckerbergék meggondolták magukat, mégis a Facebook felé terelnék az embereket a Messengerből.

Hirdetés

A Facebook lassan 20 éves történetében számtalan kisebb-nagyobb módosítást eszközöltek a platformon, melyeket többnyire kötelező(nek gondolt) felháborodással fogadtak a felhasználók, hogy aztán néhány hét múltán senki se emlékezzen a korábbi állapotokra. Rémlik még például valakinek a profilok 2011-es átalakítása körüli tiltakozás?

Az egyik sokat kritizált változtatás az integrált chat funkciók eltávolítása volt, melyet a Facebook még 2014-ben vezényelt le, hogy a beszélgetni vágyó embereket a Messenger felé terelje. Úgy néz ki azonban, hogy Zuckerbergék meggondolták magukat, egyes felhasználóknál ugyanis nemrég megjelentek a videóhívások és a hanghívások a Facebook alkalmazásban.

Hirdetés

Elsőként a Bloomberg számolt be a héten kezdődő tesztről, amely kettős célt szolgálhat. Egyrészt a fő platform így igyekezhet turbózni a Facebook-felhasználók utóbbi években már erősen hanyatló aktivitását, másrészt ez lehet az egyik lépés a Zuckerberg által sokat emlegetett metaverzum, vagyis az egységes, virtuális közösségi tér felépítéséhez.

Szintén ebbe az irányba mutat, hogy tavaly már a Messenger és az Instagram üzenetküldőjének egybeolvasztása is elkezdődött, melyhez később a negyedik fontos családtag, a WhatsApp is csatlakozhat.

Ki tudja, egy napon talán a szöveges üzenetek is visszakerülnek a Facebook alkalmazásba, amivel elméletben egyszerűbbé válhatna az életünk, a gyakorlatban viszont sok múlhat a megvalósításon, hiszen az app kezelőfelülete már így is roskadozik a rengeteg integrált funkciótól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.