Hirdetés

Visszakerült az App Store-ba az orosz Facebook, csak az nem világos, hogy miért



|

A VKontakte és a Mail.Ru is újra elérhető.

Hirdetés

Október 17., vagyis hétfő óta újra elérhető az App Store-ban a VKontakte, vagyis gyakorlatilag a Facebook orosz megfelelője, valamint a Mail.Ru, ami nem más, mint a Gmail orosz mása. Minderről a Guardian számolt be elsők között.

Ez azért több mint furcsa, mert nagyjából három héttel ezelőtt, szeptember végén az Apple mindkét alkalmazást száműzte. Azért törölték őket, mert az Apple álláspontja szerint az appok mögött olyan cégek állnak, melyek részben vagy egészben olyan személyek alá tartoznak, akiket szankciós listára tett az Egyesült Királyság kormánya.

Hirdetés

A VKontakte és a Mail.Ru anyacége, a VK csoport 2014-ben került a Sogazhoz, melynek egyik legnagyobb részvényese Jurij Kovalcsuk. Kovalcsuk rajta van nem csak az Egyesült Királyság, de az EU és az Egyesült Államok szankciós listáján is. 

Az eredeti indoklás tehát papírforma szerint érthető. Ugyanakkor most nem tudni, mi változhatott meg, miért másította meg döntését az Apple. Kovalcsuk sem került ki a képből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.