Hirdetés

Visszatáncol a Facebook, újra olvashatnak híreket az ausztrál felhasználók



|

Megegyezett a Facebook és az ausztrál kormány, napokon belül visszatérhetnek a hírek az ausztrál felhasználók Facebook-falára.

Hirdetés

Nemrég még csak a fenyegetőzés szakaszában tartott a Facebook és Ausztrália viszálya, ami azért robbant ki, mert az ausztrál kormány új törvénytervezetével kényszeríteni akarta a nagy techcégeket arra, hogy fizessenek kompenzációt a helyi médiumoknak, mivel átveszik az azok által írt híreket. A Google egyből a fizetés mellett döntött, a Facebook viszont nem volt erre hajlandó, inkább letiltotta a hírek megosztását az egész országban

Erre válaszul az egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy ha a Facebook illetékesei így állnak a kérdéshez, akkor ők pedig nem fognak többé költeni a közösségi oldalon.

Hirdetés

A háttérben persze mindeközben folytak a tárgyalások, melyek a jelek szerint sikerrel jártak: a Facebook bejelentette, napokon belül visszaállítják az eredeti rendet, újra lehet híreket olvasni és megosztani az ausztrál Facebook-oldalakon is. 

 A Facebook közleményéből az derült ki, hogy az ausztrál kormány végül több, számukra fontos pontban módosította az eredeti törvénytervezetet. A legfontosabb pont ezek közül az, hogy maga a Facebook döntheti el, mi minősül hírnek és mi nem - az eredeti tervek szerint ez a döntés nem a közösségi oldal kezében lett volna. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.