Hirdetés

Visszatér a Google Térkép az Apple Watch okosórákra



|

A Google Térkép nem csak az Apple Watch órákra tér vissza, az iOS-es app CarPlay Dashboard-támogatást is kap.

Hirdetés

A Google két fontos változtatást is eszközöl a Google Térképpel kapcsolatban az Apple platformjain. Az első az, hogy a Google appja immáron működik az Apple CarPlay-kijelzőkön a dashboard nézetben, vagyis egymás mellett láthatják a sofőrök az autóban a térképet és a médiavezérlő részt. Ezt a módot még tavaly, az iOS 13-mal mutatta be az Apple, de eddig kizárólag az Apple Maps támogatta. Más fejlesztők számára csak az iOS 13.4-gyel, márciustól vált elérhetővé ez a mód. A Google pedig most végzett a fejlesztésekkel, és elvileg meg is kapta minden CarPlay-képes autó a támogatást mostanra. 

Hirdetés

Ezzel párhuzamosan a Térkép app visszatér az Apple Watch okosórákra, lépésenkénti navigációval. Erre néhány hetet még várni kell, utána azonban séta, vezetés, biciklizés és tömegközlekedés közben is hasznos navigációs útmutató lesz az Apple Watch-ból. 

A korábban meglátogatott helyekre az óra egyből képes lesz navigálni, de ha új helyre mennénk, akkor a navigációt első lépésben a mobilon kell elindítani. Érdekesség, hogy Google Térkép app már korábban is volt az Apple okosórákra, de azt valamiért 2017-ben szó nélkül visszahívta a Google. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.