Hirdetés

Visszatér a kicsúsztatható billentyűzetes okostelefon



|

Az F(x) Technology olyan androidos okostelefonon dolgozik, amelynek oldalról kicsúsztatható, teljes fizikai billentyűzete van.

Hirdetés

A modern okostelefonokon manapság már csak nagyon ritkán van fizikai billentyűzet, leginkább a BlackBerry mobilja juthat eszünkbe, mint ritka kivétel. Olyan modellt pedig már nagyon régen láttunk, aminek a billentyűzete oldalra, a kijelző mögül csúsztatható ki (persze a régi motorosok biztosan emlékeznek még például az HTC TyTN-re). 

Hirdetés

A Livermorium tavaly egy moduláris, kicsúsztatható billentyűzetet akart gyártani a Moto Z okostelefonokhoz, végül azonban úgy döntöttek, hogy F(x) Technology néven folytatják, és inkább saját okostelefont fejlesztenek. Persze oldalra kicsúszó, teljes fizikai billentyűzettel. 

Állítólag ez a modell már az idei év első negyedévében készen áll majd a piaci debütálásra. A háttérvilágított billentyűzet 5 gombsort kap majd, szigetes elrendezéssel, optimalizált gépelési élménnyel. 

A kicsúsztatós mechanizmus enyhe szögben még a képernyőt is megdönti a kényelem érdekében, és állítólag kellően strapabíró is. Maga a képernyő 6 hüvelykes AMOLED lesz, 18:9-es képaránnyal, szenzorsáv nélkül, vékony kávával. A készülékre gyárilag Android 9 Pie kerül, a felületét optimalizálják a fekvő módhoz. A további részletekre egyelőre várni kell. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.