Hirdetés

Visszatér a szétcsúsztatható billentyűzetes okostelefon



|

649 dollárba kerül az F(x)tec Pro 1, ami régi időket idéz, és szétcsúsztatható QWERTY-billentyűzetet ad.

Hirdetés

Volt idő, amikor az okostelefonokon elengedhetetlen volt a QWERTY-billentyűzet. Manapság aki ilyesmire vágyik, annak BlackBerry készüléket kell keresnie. Idén nyáron azonban már új opció is akad. Az F(x)tec Pro 1 ugyanis visszahozza a régi, szétcsúsztatható billentyűzetes dizájnt. 

Hirdetés

Az apró startup az idei MWC-n már megmutatta a készüléket, ami 649 dollárért előrendelhető, júliusban pedig elkezdik kiszállítani. A cégtől származik egyébként egy billentyűzetes, szétcsúsztatós Moto Mod, tavaly azonban úgy döntöttek, hogy inkább saját okostelefont terveznek. Ennek az eredménye az F(x)tec Pro 1

A készülék 64 darab háttérvilágított gombot tartogat, 5 sorban. Szétcsúsztatás után a képernyő 155 fokos szögben áll, összezárt formában pedig nincs szem előtt a billentyűzet. A készülék remek gépelési élményt ad, és semmit nem takar ki a kijelzőből. Egyedi launcher is van, amit fekvő módhoz optimalizáltak. 

A 6 hüvelykes, 2160 x 1080-as AMOLED-kijelző alatt egyébként 6 GB RAM és 128 GB-os tárhely található, illetve van hely microSD-nek is. Sajnos a rendszerchip csak egy régi, 2017-es Snapdragon 835, ami bár mai szemmel sem rossz, 2019-ben egy új mobilnál nem annyira elfogadható. A cég szerint ez viszont olcsóbb, mint az újabb modellek, de mégis erősebb, mint egy Snapdragon 660, ami például a BlackBerry KEY2-be került. 

A készülékbe egyébként 3200 mAh-s akkut, 12 + 5 megapixeles hátlapi és 8 megapixeles előlapi kamerákat tettek, vannak sztereó hangszórók és jackcsatlakozó is. Az ujjlenyomat-olvasó oldalra került. 

Ha még több hír és cikk is érdekel a 2019-es Mobile World Congress újdonságairól, kattints!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.