Hirdetés

Visszatértek a Google éneklő pacái, most karácsonyi dalokat adnak elő



|

A gépi tanulás és valódi operaénekesek segítségével állt össze a szórakoztaót weboldal, ahol most karácsonyi dallamokat alakíthatunk kedvünkre.

Hirdetés

Tavaly mutatott be egy érdekes kísérletet a Google, amiben négy operaénekes összesen tizenhatórányi előadásával tanítottak be egy mesterséges intelligenciát, hogy különböző dalokat adhassanak elő a színpadon álló színes pacák. A program eredeti változatában is számos ismert dal szerepelt, de az ünnepi időszakra ezt karácsonyi énekekkel is megspékelték az alkotók.

A négy különböző hangnemben megszólaló pacának meghatározhatjuk, pontosan milyen hangmagasságban énekeljenek, illetve, hogy melyik magánhangzót használva szólaltassák meg a Csendes éjt, a Jingle Bellst, vagy más ismert ünnepi dallamokat.

Hirdetés

Szerencsére az összhatás akkor is kiváló lesz, ha bármilyen zeneelméleti tudás nélkül állítjük be, hogyan szólaljon meg a négy virtuális énekes, de alapvető ismeretek birtokában persze többet hozhatunk ki a kísérletből.

Ha nem annyira ragaszkodsz az ünnepi hangulathoz, a pacákat a világ számos tájára elküldheted, hogy onnan származó hagyományos dalokat énekeljenek. Ha viszont ilyenkor mindennek mikulássapkákban és hópihékben kell fürdenie, akkor nézd meg a Google Télapókövetőjét is.

Ezzel kívánunk mi boldog karácsonyt, békés ünnepet minden kedves olvasónknak!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.