Hirdetés

Visszaveheti a Huawei-től a második helyet az Apple



|

Elemzői várakozások szerint olyan szorult helyzetbe hozta Amerika a Huawei-t, hogy az Apple hamarosan visszaveszi a második helyet a globális okostelefon-piacon.

Hirdetés

A Huawei 2018 második negyedévében előzte meg először az Apple-t a globális okostelefon-piacon, majd nem sokkal később már úgy nézett ki, hogy idén akár már a Samsungot megelőzve a világ legnagyobbjává nőheti ki magát eladások terén a kínai óriás. Donald Trump és Amerika azonban közbeszólt, azóta a nyugati piacokon a túlélésért kell, hogy küzdjön a Huawei. 

Hirdetés

Míg Kínában továbbra is remekel a cég, addig a Google támogatása nélkül nehéz lesz a fogyasztói piacon Európában talpon maradnia, illetve az 5G-s üzletágból is kitúrná Amerika a kínai vállalatot (nemrég olyan jelentések bukkantak fel, hogy Amerika hitellel segítené a Huawei riválisait, hogy azok jóval olcsóbban adhassák a saját megoldásaikat). 

A Digitimes szerint mindezek hatására az Apple hamarosan visszaveszi a Huawei-től a globális mobilpiacon a második helyet. Igazából még idén. 

A lap elemzői szerint már az október és december közötti időszakban tud majd előzni az Apple, pedig idén április és június között az IDC szerint még 25 milliós előnyben volt a Huawei. Az amerikai nyomás és az iPhone 11 széria azonban szorult helyzetbe hozta a kínai vállalatot. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.