Hirdetés

Vízjellel büntet a Microsoft, ha nem támogatott hardveren futtatjuk a Windows 11-et



|

Alaposan belerondít az összképbe a legújabb Windows frissítés, ha nem hajtunk fejet a szigorú követelmények előtt.

Hirdetés

Habár már az előzetes tesztünk során is nyilvánvalóvá vált, hogy a Windows 11 igen szoros rokonságban áll az elődjével, az új operációs rendszer hardveres követelményeit jóval szigorúbban húzta meg a Microsoft, mint a Windows 10 esetében. Jelen állás szerint hivatalosan csak azok élvezhetik az új szoftvert, akik minimum 8. generációs Intel, vagy AMD Zen+/Zen2 processzort használnak, alaplapjukról pedig nem hiányzik a TPM 2.0-s biztonsági chip sem.

Habár az ISO fájl telepítésével továbbra is figyelmen kívül hagyhatjuk a drákói előírásokat, már korábban kiszivárgott, hogy a redmondiak egy vízjellel készülnek, ami folyamatosan az orrunk alá dörgöli a követelmények teljesítésének elmulasztását.  

Hirdetés

Az operációs rendszer 22000.588-as buildje pedig el is hozta az éktelenkedő feliratot, így a kerülőúton járó felhasználóknál nem csak a Gépház Rendszer almenüjében, de a háttérképen is ott virít a Microsoft emlékeztetője. A jobb alsó sarokban elhelyezett szöveg figyelmeztet, hogy nem teljesítjük a hardveres követelményeket, és a Gépházba irányít bővebb tájékoztatásért.

Forrás: The Verge

A megoldás kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit a Windows 10 csinál, ha aktiválás nélkül használjuk. A hasonlóság viszont szerencsére ki is merül ennyiben, az aktiválás elmulasztásakor ugyanis akár bizonyos funkciókat (pl. téma megváltoztatása, sötét mód) is letilthatnak a redmondiak.

A Windows 11-nél egyelőre még nincsenek erre utaló jelek, de semmi sincs kőbe vésve, a régebbi PC-k tulajdonosainak érdemes lehet figyelemmel kísérni a későbbi buildeket az esetleges szigorítások miatt. A vízjelet tartalmazó verziót már a Windows Insider program Release Preview csatornáján tesztelik, így rövidesen hivatalosan is elérhetővé válik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.