Hirdetés

Vizsgálat folyhatott Bill Gates ellen, mert kikezdett a Microsoft egyik alkalmazottjával



|

Elképzelhető, hogy Gates pontosan emiatt hagyta el a vállalat tanácsát.

Hirdetés

A Microsoft társalapítója, Bill Gates még tavaly hagyta el a vállalat igazgatótanácsát, és most nagyon úgy tűnik, hogy mindez azért történt, mert a vezetőség más tagjai így látták jónak a helyzetet, a hírek szerint pedig nem is ok nélkül.

A Wall Street Journal beszámolója szerint ugyanis 2019-ben nyomozás indult Gates ellen, mivel a vállalat egyik dolgozója egy levélben arról számolt be, hogy évekig intim kapcsolata volt vele.

Hirdetés

A lap szerint a vizsgálat során a vezetőség több tagja is úgy érezte, hogy helytelen volna, ha Gates a tanács tagja maradna, így a Microsoft társalapítója még a folyamat lezárulta előtt lelépett. A vállalat hivatalos közleménye szerint egyébként valóban folyt egy eljárás 2019 második felében, miután valaki arról számolt be, hogy Gates még 2000-ben intim kapcsolatot szeretett volna kialakítani egy alkalmazottal. A hivatalos közlemény szerint a tanács egy bizottsága külső segítséget használva kivizsgálta a helyzetet, ez idő alatt pedig a vállalat támogatást nyújtott az ügyet elindító alkalmazott számára.

Időközben Gates szóvivője is megerősítette, hogy valóban volt egy ilyen eset majdnem 20 évvel ezelőtt, ami végül barátilag ért véget, de ennek semmi köze ahhoz, hogy a társalapító elhagyta a tanácsot. Az akkor indoklás szerint azért döntött így Gates, hogy még több időt tudjon szentelni a filantróp tevékenységekre. Egyébként nem olyan régen, május elején derült ki, hogy Gates elválik a feleségétől, Melindától.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.